21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

Această Notă de informare îți este destinată pentru că ești un vizitator al site-ului nostru în scopul de ați furniza informații, într-o formă concisă și accesibilă, despre prelucrarea de datelor tale personale atunci când accesezi http://nasaudeanul.ro sau utilizezi anumite instrumente de pe acesta. De asemenea, nota îți este destinată și dacă datele tale personale sunt prelucrate de noi prin intermediul materialelor publicate pe site. Acestă notă nu reprezintă întreaga noastră politică privind prelucrarea de date personale, care este mult mai largă și acoperă și alte situații. Dacă ai orice fel de întrebări despre prelucrarea datelor tale personale de către noi, poți să ne scrii utilizând datele de contact de mai jos.

Prelucrarea de date personale prin intermediul http://nasaudeanul.ro se face de către noi, în calitate de operator. Poți să ne contactezi în scris la adresa de e-mail: redactia@nasaudeanul.ro

Scopul în care prelucrăm datele tale personale este unul necomerical, respectiv cel de a ne atinge obiectivele editoriale. Prin urmare temeiul juridic al prelucrării este cel al interesului nostru legitim de a ne desfășura activitatea prin informarea publicului.

Datele pe care le prelucrăm prin intermediul site-ului sunt, în general, date de identificare ale persoanei fizice, inclusiv în materialele publicate pe site. În acest caz special al materialelor publicate, pot apărea situații în care vom procesa și alte date personale, dar numai cu respectarea principiilor necesității și proporționalității, având mereu în vedere reducerea la minim a datelor procesate, pentru a respecta drepturile persoanelor vizate.

Site-ul nostru utilizează cookie-uri, iar daca dorești să afli mai multe informații generale despre acestea, precum și specifice pentru site-ul nostru, găsești toate informațiile în pagina Politică de cookie-uri.

Destinatarii datelor în cazul materialelor publicate sunt membrii publicului care accesează site-ul, iar în celelalte situații, doar noi. Durata de stocare a acestor date este, în principiu, durata de funcționare a site-ului.

Dacă te abonezi la newsletterul nostru, vom avea nevoie de adresa te de e-mail și de prenumele tău. În acest caz, temeiul juridic al prelucrării este cel al consimțământului, pe care îl exprimi prin abonare și pe care poți să ți-l retragi oricând prin dezabonare, utilizând modalitatea de dezabonare explicată în e-mail-ul respectiv. După dezabonare, datele pe care ni le-ai oferit vor fi distruse. Dacă prenumele și adresa de e-mail nu sunt suficiene pentru a duce la identificare ta, nu vom colecta alte date care să permită identificarea. Destinatarii acestor date suntem doar noi. Pentru transmiterea newsletter-ului folosim MailChimp, care are propria politică privind prelucrarea datelor și pe care o poți citi la Standard Terms of Use si la Privacy Policy.

Dacă alegi să ne sprijini printr-o donație, utilizând formularele de pe site, noi nu vom colecta niciun fel de date despre tine și nici nu le vom păstra, Paypal fiind cel care o va face potrivit politicilor proprii pe care le poți consulta la PayPal Privacy Statement. Atât în cazul donațiilor prin Paypal, cât și a celor prin Bancă, noi avem acces la datele pe care ni le pun aceste entități la dispoziție, dar nu vom realiza prelucrări proprii decât în scop de raportare financiar-contabilă, în temeiul juridic al unor obligații legale, atunci când acestea există. În aceste situații, durata de păstrare a datelor este cea a duratei de funcționare a asociației iar destinatarii suntem noi și eventualele autorități față de către ar putea exista obligații de raportare.

Nu avem intenția de a transfera datele tale cu caracter personal către țări terțe sau organizații internaționale și nici nu supunem datelor tale vreun proces automatizat inclusiv de creare de profile. Dacă în activitatea noastră va apărea ncesitatea de a-ți prelucra datele pentru alte scopuri decât cele în care au fost colectate, te vom informa înainte despre aceasta.

Cu privire la toate datele tale pe care le prelucrăm, te informăm că ai dreptului de a ne solicita accesul la acestea, rectificarea sau ştergerea acestora sau restricţionarea prelucrării, dreptului de a te opune prelucrării, precum şi a dreptului la portabilitatea datelor. Dacă vrei mai multe informații despre aceste drepturi, poți citi Regulamentul General de Protecție a Datelor, pe pagina Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Acesta este autoritatea națională de reglementare, la care ai dreptul să te plângi dacă apreciezi că ți-am încălcat depturile în vreun fel, deși suntem convinși că putem soluționa noi orice problemă ar apărea.

În final, te asigurăm că securitatea datelor tale este foarte importantă pentru noi și luăm toate măsurile necesare pentru aceasta. În cazul în care totuși ar apărea vreun incident de securitate cu privire la datele tale, te vom informa în cel mai scurt timp despre aceasta.