27 C
Năsăud
joi, 16 septembrie 2021

PARTENERI

PRESSHUB

PressHub.ro, rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România, este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.

Criza financiară și criza morală au afectat profund media din România. Persoane cu grave probleme penale au preluat și transformat publicații respectabile în arme personale, chiar instrumente de șantaj, îndreptându-le direct împotriva intereselor societății. În multe județe, publicații locale au ajuns la mâna baronilor care distribuie resurse publice spre articole de propagandă.

Acest hub de presă urmărește să redea demnitatea profesiei promovând excelența în jurnalism. Realizat de Freedom House România, PressHub este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor care aleg să se pună în serviciul public. Totodată, PressHub își propune să devină un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei.

O facem în mod concret prin proiecte precum Industrii „grele”, ziariști profesioniști – în care specializăm ziariști și scriem despre problemele industriilor care generează multe știri negative, cum ar fi alcoolul, în campania Partea goală a paharului -, dar și prin urmărirea constantă a stării justiției românești pe platforma dedicată JustitieCurata.ro.

O facem prin recunoașterea publică și premierea jurnalismului de calitate în cadrul concursului Tânărul Jurnalist al Anului, ajuns ediția cu numărul XX, sau prin abordarea unor subiecte de importanță vitală pentru societatea românească, neglijate însă de presa mainstream, precum situația clădirilor de patrimoniu în cadrul campaniei Orașul uitat. Dă viață monumentelor! sau felul în care se cheltuiesc Banii Europeni în România.

28 de publicații independente locale și naționale fac parte la această oră din rețeaua PressHub.

Cristina Guseth, director Freedom House România

spot_img

ȘTIRILE TRANSILVANIEI

Transilvania este locul în care, de mai bine de o mie de ani, etniile care au locuit-o au reușit să găsească o cale pentru buna conviețuire.

„Dincolo de istorie, Știrile Transilvaniei își propune să aducă în fața cititorilor tradițiile culinare deosebite, dar și zonele turistice transilvane, atât de îndrăgite de români și străini deopotrivă.

Dorim să aducem în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

www.stiriletransilvaniei.ro este – în primul rând – un agregator, o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei.”

Andrei Nistor, redactor șef Știrile Transilvaniei

spot_img

7ZILE.INFO

7zile.info, o sursă altfel de informații și analize, opinii și comentarii, despre subiecte importante din întreaga lume. „Privește altfel!” lumea, cu 7zile.info!

Sorin Istrate, editor 7zile.info

spot_img
- Publicitate -spot_img