21.2 C
Năsăud
duminică, 26 mai 2024

Incluziunea socială a romilor – obiectiv important pentru europarlamentarii Renew Europe

Trebuie citit

Ramona Strugariu, eurodeputată și copreședintă a Partidului REPER, a transmis următorul mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor:

De Ziua Internațională a Romilor, îmi doresc pentru această comunitate să fie reprezentată, respectată, inclusă, îmi doresc acces şi oportunități egale pentru toți aceşti oameni, cetățeni ai României şi ai Uniunii Europene, ca fiecare dintre noi.

Mă gândesc la femeile rome, la mamele care fac uneori eforturi uriașe pentru ca ai lor copii să meargă la școală și să se bucure, la fel ca toți ceilalți cetățeni, de drepturi fundamentale.

Cred în șansa de a fi reprezentat, vizibil și ascultat într-o societate democratică, pentru fiecare om şi fiecare comunitate în parte. Îmi doresc ca în România copiii romi să aibă posibilitatea de a-și îndeplini visurile, de a se forma și de a crește într-un mediu armonios, la fel ca toți ceilalți copii, fără să fie ținta segregării, marginalizării, stereotipurilor și prejudecăților.

Sper ca toate partidele politice să includă pe listele electorale de anul acesta candidate şi candidați romi pe locuri eligibile. Doar așa putem asigura această reprezentare şi recunoaștere a contribuției comunității romilor în societatea românească.

Şi, nu în ultimul rând, aş vrea să le mulțumesc pentru felul în care luptă pentru drepturile lor, pentru mobilizare şi pentru sprijin. Opre Roma!”

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole