21.2 C
Năsăud
duminică, 26 mai 2024

TINERII VOTEAZĂ! Un europarlamentar Renew Europe susține inițiativa lansată recent, la București

Trebuie citit

La București a avut loc evenimentul de lansare a inițiativei “Tinerii Votează – împreună construim România de mâine”, promovată de mai multe organizații studențești și de principalele asociații de tineri și elevi din România.

Europarlamentarul Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, parte a grupului politic european Renew Europe, a menționat de ce a ales să susțină această inițiativă:

“De ce decuplarea de clasa politică a tinerilor?

  • Pentru că vor să fie ascultați, iar partidele politice nu îi ascultă destul.
  • Pentru că vor să fie consultați, şi nu există mecanisme stabilite clar, sistemic, instituțional, de consultare. Iar politicile de tineret sau cu impact asupra tinerilor nu au voie să fie făcute fără participarea lor.
  • Pentru că o politică a tinerilor şi credibilă pentru tineri se face asigurându-le locuri eligibile pe liste, având încredere în competența lor.
  • Pentru că sunt cool, vizionari, independenți, nu cred în baliverne şi nu pot fi păcăliți uşor.
  • Pentru că ne amintim de ei doar în campanii electorale, iar politicile publice pentru ei se fac între campaniile electorale”

Doar când partidele politice vor rezolva aceste deficiențe, participarea tinerilor la viața politică națională și europeană va deveni o caracteristică a piramidei nevoilor acestora.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole