21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Partidele parlamentare au cumpărat știri favorabile din banii AEP

Trebuie citit

Parlamentul European a adoptat, recent, Actul european pentru libertatea presei, care va transparentiza relația dintre politicieni și jurnaliști, asigurându-le ultimilor protecția deplină în cazurile de condiționări editoriale, divulgarea surselor sau chiar de tentative de șantaj.

De asemenea, instituțiile de forță ale statelor din blocul comunitar nu vor putea să invoce motive speciale pentru a justifica intruziunile în investigațiile sau dezvăluirile de presă.

În România, principalele partide guvernamentale, PSD și PNL, au cumpărat știri favorabile în cuantum de aproape 25 milioane de euro, o sumă aproape egală cu bugetul spitalului construit de către Asociația Dăruiește Viața.

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, raportor și negociator al Actului, a declarat:

“Aceste practici sunt imorale, nu sunt asumate (majoritatea articolelor nu poartă marcaj publicitar), fac rău jurnaliștilor, alimentează conturile unor “băieți deștepți” și vor deveni, în curând, ilegale. Ciolacu și Ciucă au secretizat destinația banilor de la AEP și nu vor să transparentizeze aceste condiționări financiare ale instituțiilor mass-media.

Actul european pentru libertatea presei, recent adoptat, prevede reglementarea modului prin care autoritățile guvernamentale pot cumpăra publicitate plătită de la presă. În plus, imixtiunile politice din presă vor avea consecințe juridice”


- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole