27.6 C
Năsăud
duminică, 24 septembrie 2023

Începând de ieri, mașinile circulă obligatoriu cu lumini de întâlnire aprinse, indiferent de condițiile de trafic

Trebuie citit

Sorin Istrate
Sorin Istrate
Jurnalist cu experiență în presa scrisă, radio și televiziune, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

A fost promulgată legea care prevede ca orice autovehicul să utilizeze permanent luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România, scrie Bârgău.ro

„Parlamentul României adoptă prezenta lege. 2 MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 521/13.VI.2023 Articol unic. — Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 44, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.”

2. La articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 7 se modifică și va avea următorul cuprins: „7. nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice”.

Nerespectarea obligației legale se sancționează cu amendă și două puncte de penalizare. Polițiști rutieri vor putea aplica amenzi începând cu data de 12 iulie (la 30 de zile de la publicare). Sancțiunea este de 290 de lei sau jumătate din valoarea amenzii, adică 145 de lei, dacă se achită în termen de 15 zile.

Până acum, utilizarea luminilor de întâlnire era obligatorie doar pe autostrăzi și drumuri naționale.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole