10 C
Năsăud
marți, 3 octombrie 2023

Din august, evitați să circulați cu autoturismul în Bistrița!

Trebuie citit

Conform calendarului de lucrări planificate pentru realizarea Liniei Verzi dintre Unirea și Viișoara, străzile Gen. Grigore Bălan și Gheorghe Șincai sunt deja decopertate, circulația fiind imposibilă pe segmentul situat între Spitalul Județean și Poșta Veche.

Începând cu jumătatea lunii august, va intra în faza de lucrări și zona Decebal, urmând ca întreaga axă situată între strada Năsăudului și zona Gării să devină un șantier deschis până în anul 2024!

Deși autoritățile locale au anunțat că se va redeschide circulația pe Șincai până la finalul anului, neînțelegerile cu Aquabis privind finanțarea și calendarul lucrărilor de apă-canal ar putea prelungi peste iarnă termenul de finalizare al acestui obiectiv.

Astfel, Bistrița va “funcționa” în următoarele luni cu doar trei axe rutiere deschise circulației: șoseaua de centură, traseul central Spital – B-dul Republicii – B-dul Independenței și traseul N. Titulescu – Palatul Culturii – C.R.Vivu – Grănicerilor (în direcția Unirea).

Din păcate, în ceea ce privește accesul din exteriorul capitalei de județ, sistemul park&ride (parcări amenajate în zonele exterioare periurbane și îmbarcarea în mijloace de transport în comun) nu are același succes ca și în majoritatea orașelor europene și nici infrastructura corespunzătoare, astfel că sunt de așteptat numeroase blocaje în traficul municipal și nervi întinși la maxim pentru șoferii nevoiți să circule în Bistrița. 

Este de așteptat ca și traficul pe Traseul European E 58 (DN 17) să fie serios afectat, mai ales la intrarea în municipiu dinspre Valea Bârgăului, în special în orele “de vârf” (trafic intens dimineața, în jurul orei 8, în sensul spre Bistrița și după-amiaza, în jurul orei 16, spre Livezile), sensul giratoriu de lângă benzinăria Mol având o capacitate limitată de a prelua traficul suplimentar.  Echipajele de poliție rutieră și locală ar putea fluidiza circulația în zona respectivă, dar apariția acestora în perioadele aglomerate a fost, până acum, una sporadică și fără un calendar oficial și precis.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Ma, parca sunteti nebuni. Dupa ce ca si in actualele conditii criculatia este sufocata, la ce mama dra.cului incepeti o lucrare, pana nu terminati pe cea inceputa ? Vai de ea organizare si de ele ” capete ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole