21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Ultima șansă să eviți amenda de refuz participare la recensământ! Bistrița, Năsăud și Lechința sunt localitățile cu probleme

Trebuie citit

Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor până la finalul lunii iulie (până la data de 31 iulie 2022). Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată.

Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării, cât și prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie.

Localitățile din județul Bistrița-Năsăud care înregistrează întârzieri în procesul de recenzare sunt Municipiul Bistrița, cu peste 9000 de subiecți, orașul Năsăud cu aproximativ 600 de rezidenți nerecenzați și câteva localități rurale, cu un total de circa 1000 de persoane care nu au fost luate în evidență, Lechința având 500 din aceste cazuri.

Există 6 puncte fixe de recenzare în Bistrița, câte unul în Lechința și Năsăud, și încă trei în Telciu, Feldru și Leșu.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole