21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Ziua Internațională a Tangoului argentinian

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Sâmbătă am fost la concertul de tango la Palatul Culturii Bistrița și o melodie m-a dus cu gandul direct la o scena dintr-un film. Așa mi-am amintit de alte scene de tango pe care le-am îndrăgit și trăit de-a lungul timpului în filme celebre. Vreau să le împărtășesc și cu voi, cu gândul că poate vă instalați la televizor și revedeți un film, sau cel puțin accesați secvențele din link-urile atașate.

Pe 11 decembrie 1890 s-a născut Regele Tangoului, Carlos Gardel. Artistul a reușit să transforme acest dans umil, care a apărut în suburbiile din Buenos Aires, într-un un fenomen mondial.

„Tango-ul este un poem în care fiecare mişcare este un cuvânt”, spunea celebra dansatoare exotică și spioană Mata Hari.

Filosofia tangoului constă în ideea de luptă între cei doi. Dansul e plin de pasiune – e un dans al dragostei. Tangoul argentinian nu este doar un dans, ci o legătură puternică între cei doi parteneri. Versurile tangoului sunt de obicei marcate de nostalgie și exprimarea emoțiilor unei iubiri pierdute.


Iată câteva tangouri celebre din filme:

  • Filmul „Take the Lead”

Antonio Banderas și Katya Virshilas dansatoare de profesie îi impresionează pe elevii adolescenți cu mișcările de tango și senzualitatea lor. Cei doi dansează pasional pe melodia „Asi se baila el tango”, de Veronica Verdier.

  • Filmul „Easy virtue”

Jessica Biel și Colin Firth dansează pe “Easy virtue tango”, interpretată de Sophie Solomon.

  • Filmul „Scent of a woman”

Al Pacino și Gabrielle Anwar danseaza pe melodia clasică „Por una cabeza”, de Carlos Gardel.

  • Filmul „Shall we dance?”

Dansează tango Jeniffer Lopez și Richard Gere.

  • Filmul “Chicago”
  • The „Tango Lesson”

Cu Sally Potter și Pablo Veron, este un film semi-autobiografic în care joacă Potter. O adevărată lecție de tango argentinian.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole