27.6 C
Năsăud
duminică, 24 septembrie 2023

Mica Oprea la Prefectură. Cine zice că nu funcționează coaliția PNL-PSD la Bistrița?

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Mica Oprea, doamna de fier a administrației bistrițene, este propunerea PSD pentru postul de Prefect al județului Bistrița-Năsăud. Surse din PSD confirmă că aceasta urmează să îl înlocuiască pe Nechita Stelian Dolha (PNL) care a avut un mandat scurt și fragmentat de demisia (provocată de alegerile locale) și reinstalarea în funcție după pierderea alegerilor.

Doamna Mica Oprea nu este prima femeie numită prefect în județul nostru. Ani Bob (PNL/ALDE) a avut primul mandat de prefect în anul 2012, în timpul guvernării USL.

Numirea femeilor în funcții publice importante este un deziderat european și trebuie apreciată alegerea doamnei Mica Oprea, având în vedere expertiza foarte mare pe zona de administrație. În plus, fiind jurist de meserie, rolul Prefectului în zona de supervizor de legalitate și contencios administrativ este de așteptat să crească.

Din perspectivă politică, numirea doamnei Mica Oprea este o surpriză așteptată întrucât este cunoscută relația bună și de lungă durată dintre Radu Moldovan și Ioan Turc, deși nu este afișată și clamată, dar care vedem că funcționează foarte bine.

Mica Oprea este în prezent consilier personal al primarului Ioan Turc și putem spune astfel că numirea la Prefectură se face din partea PSD, cu acceptul PNL. Totuși, probitatea profesională dovedită de doamna Mica Oprea în funcțiile ocupate anterior ne face să credem că la baza numirii sunt exclusiv calitățile sale profesionale.

Din punct de vedere juridic și administrativ putem spune în sfârșit că Prefectura va avea un specialist în fruntea ei. Urmează să vedem în timp ce va însemna acest lucru, pentru că doamna Oprea a mai lucrat la prefectură ca subprefect, șef cancelarie și secretar general.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole