19.8 C
Năsăud
luni, 27 mai 2024

Consiliul politic PSD Bistrița-Năsăud a votat în această seară: merge cu Mica Oprea prefect

Ce spun Radu Moldovan și Ioan Turc despre nominalizare

Trebuie citit

Mica Oprea,  secretar al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud până acum doi ani și consilier la cabinetul primarului Bistriței, Ioan Turc, este propunerea PSD pentru ocuparea funcției de prefect. Aceasta după ce propunerea inedită făcută de președintele PSD Radu Moldovan celor din comitetul politic al PSD Bistrița-Năsăud a trecut, sâmbătă seara de votul conducerii filialei, anunță Bistrița Express.

Contactat chiar în momentul votului pentru nominalizarea la  funcția de prefect, adjudecată în urma negocierilor din noua coaliție de guvernare, Radu Moldovan a explicat că propunerea ca Mica Oprea să fie viitorul prefect îi aparține:

Eu am făcut propunerea… în momentul de față se votează. 96 de membri ai comitetului politic județean votează propunerea, a trecut cu mult de majoritatea celor care au votat”, a declarat președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, pentru Bistrița Express.

Întrebat de ce a propus o persoană care nu este membru PSD, el a mai spus: „Profesioniștii, la locul potrivit. Cred că doamna Mica Oprea are pregătirea să gireze un post atât de important cum este cel de prefect al judetului Bistrița-Năsăud”.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD mai votează și alte nominalizări sâmbătă seara, de pildă pentru secretar de stat, Moldovan a răspuns: „În momentul acesta e în analiză la nivelul coaliției. Prefecții revin celor care au funcția de președinte al Consiliului Județean. Acesta e un lucru concret pentru care am decis votul în aceasta seară și am dat votul pentru. Vom face și o propunere în această seară și pentru o funcție de secretar de stat”.

Întrebat ce minister vizează, Radu Moldovan a evitat să dea un răspuns concret: „am făcut o solicitare, nu pot să o fac publică pentru că nu am un răspuns, dar nu ne ducem la plezneală, ne ducem într-un minister important. rămân cu comentariile aici”, a spus pentru Bistrița-Express, Radu Moldovan.

Despre prefectul în funcție, Stelian Dolha, contracandidatul său la ultimele alegeri, Radu Moldovan a răspuns: „Eu am avut acces la prefect tot timpul. Am avut o colaborare foarte bună, că avem simpatii politice diferite, e altceva. Eu nu l-am considerat adversar cât a fost prefect. Am fost adversar politic în campanie, el a avut un stil de a face campanie, eu am avut altul, al meu s-a dovedit câștigător”.

Nominalizată pentru funcția de prefect, Mica Oprea a fost secretar general al Primăriei Bistrița încă de pe vremea primarului Pavel Popescu dar și a lui Vasile Moldovan. A fost, pe rând, secretar general al Prefecturii, apoi subprefect si secretar general al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, la câteva luni după ce Radu Moldovan a fost ales președinte în primul său mandat.

În aprilie 2020, Mica Oprea s-a pensionat de la Consiliul Județean,  însă a revenit în zona administrației, la Primaria Bistrița, în funcția de consilier la cabinetul primarului Ioan Turc, la solicitarea acestuia.

Ce spune primarul Ioan Turc despre pierderea funcției de prefect si nominalizarea de la PSD

Ioan Turc are o părere foarte bună despre nominalizarea făcută, în contextul în care regretă că PNL Bistrița-Năsăud, o filială fruntașă în alegeri, a pierdut funcția de prefect din cauza noului algoritm.

„Domnișoara Mica Oprea e un specialist de drept administrativ de prima mână, un om cu experiență cu totul deosebită și cred că este cât se poate de potrivită pentru această funcție, de prefect al județului”.

Turc spune că PNL va avea funcția de subprefect.

„Este un deal făcut la nivel național, au fost parafate niste înțelegeri. Discutăm într-un context politic deja conturat… Ca presedinte al PNL Bistrița-Năsăud am solicitat la Bucuresti să se meargă pe principiul: acolo unde există președinte la CJ, prefectul sa fie de altă culoare politică. Inițial a fost agreată această variantă, apoi s-a schimbat. Din păcate s-a mers pe altă variantă, pe variantă monocolor în care prefectul să fie de aceeași cu politică cu președintele. Între cele 24 de filiale din țară ale PNL care rămân fără prefect au fost unele, printre care si Bistrița-Năsăud, care au avut rezultate foarte bune în alegeri. S-a semnat o înțelegere, acesta este contextul în care discutăm astăzi. În privința domnișoarei Mica Oprea, am tot respectul pentru disponibilitatea ei, profesionalismul, rezistența la efort, deci e un om potrivit pentru aceasta calitate, în contextul acesta dat, depășind ceea ce ne-am fi dorit ca filială!”, a spus Ioan Turc pentru Bistrița Express

Stelian Dolha, care ocupă a doua funcție din filiala PNL Bistrița-Năsăud, cea de prim-vicepreședinte, este prefect de doi ani de zile și a fost revalidat în funcție după ce a candidat, la solicitarea PNL, împotriva lui Radu Moldovan la alegerile pentru președinția Consiliului Județean, dar și în ianuarie anul acesta când funcțiile de prefect s-au reîmpărțit odată cu coaliția PNL-USR-UDMR.

Ca o coincidență, exact în ziua în care PSD a validat-o ca propunere pe Mica Oprea, s-au împlinit doi ani de la depunerea primului jurământ de prefect de către Stelian Dolha.

Dolha a mai fost deputat în perioada 2012-2016, când a fost ales si presedinte al filialei judetene PNL, dar si vicepresedinte național al Partidului Național Liberal. Din 2017 a fost prim-vicepreședinte PNL Bistrița-Năsăud, funcție în care a fost reales anul acesta. Este prefect al județului din decembrie 2019.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole