16.3 C
Năsăud
sâmbătă, 15 iunie 2024

Bistrița: ISU confirmă că autospecialele nu au acces pe pietonal

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Zilele trecute am semnalat faptul că accesul autospecialelor de intervenție la incendii, din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, este dificil pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița este dificil. Am transmis o solicitare de informații, iar ISU Bistrița-Năsăud, prin purtătorul de cuvânt Marius Rus, ne confirmă faptul că această situație este în analiză și că se vor lua măsuri în consecință astfel încât să se asigure accesul pentru intervenție.

În solicitarea noastră am cerut și dimensiunile autospecialelor, dar și traseul de acces pe pietonal pentru eventuale intervenții la incendii, având în vedere că pe culoarul inițial de acces sunt montate în prezent decorațiunile pentru iluminatul festiv, dar mai ales din perspectiva evenimentelor ce vor avea loc acolo (concert Cargo, târgul de Crăciun, spectacole de colinde etc).

Astfel, varianta stabilită de ISU pentru accesul autospecialelor de intervenție pe pietonalul „Liviu Rebreanu” din municipiul Bistrița este pe două itinerarii: unul prin Piața Mică — Pasajul Poștei — Pietonal „Liviu Rebreanu” și altul prin Piața Unirii — Pietonal „Liviu Rebreanu”.

Cele două itinerarii vor trebui să fie eliberate astfel încât să asigure un culoar de acces de minim 3,55 metri, întrucât autospecialele de intervenție au nevoie de cel puțin 1 metru în plus față de lățimea acestora (2,55 m) pentru a permite executarea unor manevre specifice în vederea poziționării acestora în dispozitivul de intervenție.

Dimensiunile autospecialelor sunt:

  • autospeciala de pompieri cu apă și spumă are Lungime — 9,6 m, lățime — 2,55 m (fără oglinzi), înălțime — 3,25 m;
  • autospeciala de intervenție și salvare la înălțime are Lungime — 9,3 m, lățime — 2,5 m (necalată), respectiv 6 m (calată), înălțime — 3,5 m (fără brațul telescopic ridicat).

Rămâne să vedem ce măsuri se vor lua pentru a permite efectiv o intervenție a pompierilor în zonă și vom reveni cu detalii.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Hai sa fim serioși domnilor de la ISU,acuma întâmpinați probleme cu pietonalul ,cind era Crețu Primar nu aveați probleme ,acuma ca să făcut ceva frumos,pt copii ,pt Bistrițeni, pt a ne bucura fiecare de colinde frumoase ,sincer îmi pare rău pt atitudinea as putea o nu-mi josnica din partea dv .

  2. O atitudine domnilor de la ISU cam penibila ,este foarte ușor sa puneți paie pe foc ,cind vedeți ca să făcut ceva frumos ,pt copii ,pt tineri ,pt Bistrițeni dea ne bucura cu toți, de ce nu ați avut atitudine aceasta cind a fost Crețu, atunci eritemul ok ,îmi pare rău pt dv sinerc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole