19 C
Năsăud
marți, 28 mai 2024

Cum umblă primarul pe șantierele goale ale Bistriței

O nouă strategie de imagine pe Facebook

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Reabilitarea Liceului de Servicii Bistrița se derulează fără probleme – ne spune primarul Ioan Turc în cea mai recentă postare pe Facebook

„Construcția P+2E cu funcțiune de școală fusese ridicată în anii ’70, imobilul fiind înscris în domeniul public al municipiului, dar, având în vedere gradul avansat de uzură fizică şi morală a clădirii, cu dotări învechite, școala funcționa în condiţii de confort limitat şi cu un consum energetic ridicat.

Executantul Record SRL a început lucrările la finalul lunii iunie 2021, fiind prevăzute modernizarea și dotarea spațiilor la standarde europene (inclusiv ventilație cu recuperare de căldură), dar și mărirea suprafeței desfășurate de la 1245 la 1979,76 mp. Valoarea totală a contractului este de 6.806.338,71 lei cu TVA, termenul de execuție fiind de 12 luni.

Cererea pentru specializările Liceului de Servicii este în continuă creștere, fapt care justifică extinderea sălilor de curs și amenajarea de laboratoare, pentru un nivel superior al activității didactice.”

Doi șefi și un primar! Vizită de lucru!

Curios este că șantierul e gol, lângă primar sunt doi șefi, unul cu agendă (deci profi) și altul cu vestă care îl plasează în managementul din decorul șantierului. Într-o singură fotografie se mai văd doi muncitori care tencuiesc cu spor un perete, urcați pe o scândură în loc de schelă, de unde riscă amândoi să cadă în cap (Dorel e acolo).

S-a stricat roaba și nu reușim să fim în grafic!

Emblematică pentru profesionalismul firmei este poza cu o roabă ruptă și cu roata aruncată în ea. În rest, pe șantierele patriei se lucrează cu spor, conchide primarul, după ce a văzut că firma lucrează cu doi oameni. Probabil restul sunt timizi și nu au vrut să intre în poze, sau erau de la alt partid politic și l-au refuzat pe primar.

Pe modelul lui Radu Moldovan, vizităm șantierele Bistriței alături de echipa primarului Ioan Turc, cineva e de serviciu și la poze, fapt pentru care îi mulțumim pentru simțul artistic, deși e un pic avangardist.

Admirând lucrări de artă!

Ne-am permis să dăm câte o explicație sau titlu acolo unde am simțit nevoia. Urmăriți pozele, dacă vedeți mai mult de 2-5 muncitori să mă anunțați.

Municipalitatea a demarat modernizarea străzii Tărpiului, investiție de anvergură ce include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (parțial, la trei benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, unde este posibil, potrivit paginii de Facebook a primarului Ioan Turc

„Contractul cu executantul Îndemânarea Prodcom (care s-a apucat deja temeinic de lucru) mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public, având un termen de 36 de luni.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km. Prioritară este situația riveranilor care au case în zona cu pământ a străzii, lucrările fiind începute din acel perimetru.

Primăria dispune în acest an de 2,8 milioane lei pentru această investiție, diferența până la totalul sumei cu care s-a câștigat licitația, de 13,98 milioane lei cu TVA inclus, urmând a fi bugetată în 2022 și 2023.”

Un contract gras după cum arată cifrele, la care însă găsim pe șantier trei muncitori și două utilaje.

Surprinși de primar cu o vizită de lucru matinală, oamenii pozează repede cum ar trebui să se instaleze o conductă (partea gravă este că au uitat de protecția muncii, iar cel din șanț risca să fie îngropat) și au uitat că înainte de a pune conducta trebuie așezat un pat de nisip. Pentru o poză bună cu primarul facem și sacrificii.

Hei rup, hai că până în 2023 ne crește barbă!

Au început lucrările pentru construirea la Viișoara a unui nou bloc de locuințe sociale și a rețelelor exterioare aferente, ritmul impus pe șantier fiind unul foarte bun, ne spune primarul Ioan Turc

„Executantul Amicii Building are un termen de 24 de luni, valoarea totală a contractului fiind de 7,6 milioane lei cu TVA. Este primul din cele 5 blocuri sociale pe care Primăria Bistrița le va edifica în zonă cu fonduri guvernamentale, pentru a mai rezolva din nevoia stringentă de spații locative la nivelul municipiului.”

Aici găsim în poze cinci muncitori, mobilizare exemplară, vedem cum lucrările au avansat amețitor, dar abia acum montează niște proptele din scânduri să nu cadă cineva noaptea în gropile ale imense.

Șantierul merge strună dar organizarea de șantier a rămas în urmă, probabil că din cauza ritmului susținut al lucrărilor. De abia când a venit primarul au început să descarce câteva scânduri și să încropească ceva.

Unde sunt toaletele smart?

Rămâneți pe fază, noi vă prezentăm șantierele Bistriței așa cum le vede primarul, comentariile de la fiecare poză ne aparține. Râdem și glumim, dar tot noi plătim!

(Sursa foto: Toate fotografiile sunt preluate de pe pagina de Facebook Ioan Turc)

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole