11.5 C
Năsăud
marți, 3 octombrie 2023

Atelier de lucru pentru jurnaliști, pe tema tratamentului minorilor în sistemul judiciar românesc

Trebuie citit

„Au început înscrierile pentru workshop-ul „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc”, organizat în cadrul Proiectului ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund”, se arată într-un articol publicat pe portalul reţelei de presă PressHub (https://presshub.ro).

Workshop-ul (atelier de lucru – n.r.) este adresat jurnaliștilor de presă – print, online, radio, TV-, precum și bloggerilor și freelancerilor care sunt interesați de tema tratamentului minorilor în sistemul judiciar.

Participanții, remunerați pentru un articol pe tematica atelierului

Sesiunile vor fi susținute de activiști civici cu experiență în domeniu, judecători, procurori și avocați, care vor expune provocările la care victimele minore sunt supuse în sistemul judiciar. Participanții la workshop vor primi o remunerație de 200 de euro pentru elaborarea și publicarea unui material de presă (reportaj, interviu sau investigație), care să contribuie la campania de creștere a gradului de conștientizare asupra tratamentului victimelor minore ale abuzului în instanțele românești.

Proiectul ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund- este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA). Proiectul se concentrează cu precădere pe reformele necesare pentru apărarea drepturilor copiilor, victime al traficului uman în sistemul de justiție.

Drepturile minorilor

Astfel, ReAct răspunde unei nevoi urgente de crearea unei mediu adecvat și prietenos de audiere în cadrul căruia drepturile minorilor să fie respectate și să pună capăt practicii instituționale care supun victimele la un proces îndelungat de victimizare.

Pentru participarea la selecție, vă rugăm să ne trimiteți CV-ul la adresa: office@cado.org.ro, până cel târziu în data de 10 noiembrie 2021.

Vă rugăm să menționați drept titlu al email-ului: Înscriere [prenume] [nume] ReAct 2021.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole