18 C
Năsăud
marți, 28 mai 2024

Destinul unor nevaccinați – oameni de care ne despărțim subit!

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

În plin val pandemic, cu evenimente cu mii de oameni, cu congrese la fel, unde se bulucesc politicienii, constat că rămânem încă tributari unei gândiri ante-Covid, în sensul că de la izbucnirea pandemiei omenirea a trecut din paradigma veche a statului în casă și renunțării la activități ce presupun contacte sociale, la o nouă paradigmă a libertății de a alege între a muri de COVID 19 sau a te vaccina împotriva acestei boli, între a sta în casă izolat sau a putea să îți desfășori activitatea cu precauțiile firești.

România și Bulgaria sunt pe ultimele locuri în Europa la procentul populației vaccinate. Noi suntem cei mai deștepți din Europa cea mare și toți restul sunt niște inculți, fricoși, care nu înțeleg tehnologia de producere a vaccinurilor și câți bani fac companiile de medicamente. Asta ne doare pe noi, de asta nu putem să ne vaccinăm, de grija banilor pe care oricum îi fac cei din industria pharma, că vrem, că nu vrem.

Să ai la dispoziție un vaccin și să nu te vaccinezi mi se pare că e o prostie fără margini și mă așteptam de la oameni cu carte să fie conștienți că își pun în pericol propria viață și pe a celor din jurul lor. Sigur că este optional, că nu e obligatoriu și tot strigă unii că e dictatură medicală. Păi să-i văd pe ăștia cu dictatura ce fac pe patul de ATI, aș face reportaje cu ei toată ziua, să îi vedem ce zic, ce argumente mai aduc. Dintr-o dată românul e expert în pandemie, în vaccinuri și în tot ce vreți, știu inclusiv securitate medicală și politici publice.

Trist este că mor oameni de valoare doar în baza unei credințe personale și a unui moft de a nu te vaccina. De ce? Că am dreptul ăsta, îi las pe alții mai înainte! Păi dreptul la viață este garantat de Constituția României, dreptul la ocrotirea sănătății este la fel grarantat. Dacă nu aveau la dispoziție vaccinul? Strigau toți că se încalcă drepturile constituționale, nu?

Bistrița a fost în șoc zilele acestea, după ce un politician a murit răpus de COVID 19. Omul nu era vaccinat, avea 54 de ani. Au curs pe rețele de socializare mesajele cu tristețea ce i-a pătruns pe toți la aflarea veștii.

Nu sunt genul să calc pe cadavre, dar trebuie cineva să o spună: acești oameni nevaccinați care mor în urma infectării cu COVID 19 trebuie dați exemplu pentru toți cei care încă nu cred în existența virusului! Pentru toți liber cugetătorii care îi pun în pericol și pe cei din jurul lor, pentru toți aceia care cred că pe ei nu îi găsește virusul acasă, chiar pentru cei nehotărâți, care așa au o șansă la viață.

În urmă cu ceva timp a mai fost un caz la Bistrița, un pompier care posta pe Facebook mesaje antivaccinare. La fel de surprinsă a fost lumea și toți se tăvăleau pe jos de grija eroului care a murit la datorie. Nu e așa! Omul a murit conștient că a făcut o alegere și sunt ferm convins că toți nevaccinații care mor, o fac cu gândul că mai bine se vaccinau.

Dumnezeu să îi ierte pe cei plecați de lângă noi și să îi lumineze pe cei nehotărâți!

Vacinați-vă cât mai repede pentru că nu e de glumit, acest virus omoară oamenii de lângă noi, deja sunt puțini cei care nu au printre cunoscuți un decedat în urma infectării cu COVID-19!

Ce conștientizare mai mare decât să îți moară un prieten, un apropiat, o rudă, un vecin? Mai pretind unii că nu le-ar păsa de moarte, pentru că poporul român este un popor curajos, iar dacii râdeau în fața morții… Pe bune? Suntem de râsul lumii!


P.S.: Pentru o postare pe Facebook despre politicianul decedat am fost apostrofat de un prieten de-al lui. De curiozitate am vrut să văd ce postează acest prieten. Cea mai recentă postare era un video care explica de ce nu e bine să ne vaccinăm. Am înțeles! Pentru cei care nu pricep nu am nicio scuză!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole