0.8 C
Năsăud
luni, 28 noiembrie 2022

Hai să contribuim la Strategia de Dezvoltare a Bistriței!

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Primăria Municipiului Bistrița anunță că, în colaborare cu Civitta Strategy & Consulting, elaborează în această perioadă Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021-2030. Activitatea face parte integrantă din proiectul privind actualizarea „Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Bistrița pentru perioada 2010-2030” – SMIS 135977, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Conform site-ului oficial al administrației, pentru a asigura buna înțelegere a nevoilor locale și a caracteristicilor teritoriului, elaborarea strategiei se bazează pe un proces de consultare a comunității locale, în cadrul căruia cetățenii și reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Bistrița sunt invitați să își exprime opinia referitor la stadiul actual de dezvoltare a municipiului și la măsurile cele mai importante pentru dezvoltarea acestuia în perioada următoare, până la data de 1 octombrie 2021.

Cetățenii sunt invitați să completeze chestionarul dedicat disponibil aici:

Reprezentanții mediului de afaceri sunt invitați să completeze chestionarul dedicat disponibil la acest link:

Timpul de completare al fiecărui chestionar este de aproximativ 10-15 minute, dar contribuția dumneavoastră va avea un impact semnificativ pe termen lung asupra dezvoltării municipiului Bistrița!

Pentru detalii suplimentare sau transmiterea de propuneri pentru a fi incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) puteți consulta site-ul primăriei:

sau puteți scrie la următoarele adrese de email: andreea.feier@primariabistrita.ro / rodica.gorghiu@civitta.com

Dacă vreți să nu se mai risipească resursele administrației pe investiții făcute numai de dragul satisfacerii unor interese ilegitime în raport cu nevoile comunității (de genul Pârtiei Cocoș) vă invit să faceți acest efort de a completa chestionarul. Eu am făcut-o și nu mi-a luat mai mult de 15 minute.

Dacă vrem să participăm efectiv la dezvoltarea orașului în corelație directă cu prioritățile noastre ca și comunitate este bine să fim activi și implicați în astfel de demersuri. Altfel, ne rămâne ocazia de a spune ceva doar o dată la patru ani când mergem la vot (cei care merg) și nu să transmitem direct administrației ce ne preocupă cu adevărat, fapt care lasă loc unor proiecte și idei venite exclusiv din mediul politic, pe care îl cunoaștem toți.

Bistrița are nevoie de o strategie și un program coerent pentru protecția, restaurarea și valorificarea monumentelor istorice! Cei care vă regăsiți în această direcție de dezvoltare vă rog să solicitați acest lucru prin completarea chestionarului.

Haideți să fim implicați în dezvoltarea orașului nostru dacă tot avem ocazia să o facem! Cei care simițiți că este nevoie de o altă abordare în ceea ce privește mediul înconjurător, că nu mai putem ignora gunoaiele și poluarea, faceți un minim efort, vă rog!

A, și vrem un Teatru la Bistrița! Un alt motiv numai bun pentru a vă implica!

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole