7.9 C
Năsăud
vineri, 29 martie 2024

Se prognozează DEZASTRU în județ, odată cu instalarea VALULUI 4 al pandemiei

Trebuie citit

O simulare a evoluției cazurilor de infectare cu Covid a fost postată în spațiul public de către un recunoscut specialist în evoluția bolilor infecțioase, medicul epidemiolog și cercetătorul Octavian Jurma, școlit în Statele Unite și fost consilier al ministrului Sănătății.

Conform graficului extras din harta publicată de către renumitul specialist, județul Bistrița-Năsăud va fi afectat grav de evoluția valului 4, numărul de infectări fiind prognozat a fi foarte ridicat iar rata de incidență pe județ ar putea depăși incredibilul prag de 10 la mie, în cursul lunii noiembrie.

Conform prognozei, rata de infectare ar urma să se dubleze în următoarele două săptămâni, după evenimentele conexe deschiderii noului an școlar.

Reamintim, de asemenea, scandalul generat de organizarea festivalului de muzică Untold, unde, în condițiile prezenței a 70.000 de spectatori, aproape nimeni nu purta mască peste gură și nas. O fotografie care îl prezenta pe ministrul de Interne cu masca prinsă de încheietura mâinii s-a viralizat rapid, generând reacții agresive la nivelul sindicatelor polițiștilor, aceștia considerând că acțiunile ministrului, care nu a respectat legea, le afectează imaginea și autoritatea în fața cetățenilor.

captura Facebook Octavian Jurma

Un alt factor agravant ar fi înmulțirea faptelor cu caracter penal, de vânzare ilegală online a brățărilor de acces la festivaluri, care certifică vaccinarea sau deja celebra metodă a vaccinării la chiuvetă, situație în care doza nu este inoculată în organism, în schimb fiind eliberat certificatul aferent vaccinării.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole