21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

STATUL îți plătește factura de ENERGIE. Află cum!

Trebuie citit

Plenul Parlamentului a adoptat, fără niciun vot împotrivă, Legea consumatorului vulnerabil, în lipsa căreia, în contextul majorării tarifelor la energie electrică și gaze naturale, lunile de iarnă care urmează ar fi devenit un coșmar pentru românii cu venituri scăzute.

Legea se va aplica încă din luna noiembrie a anului curent, prin intermediul primăriilor, care vor prelua solicitările celor eligibili. Data de aplicare a legii, 1 noiembrie 2021, a fost stipulată explicit în cadrul legii și este obligatoriu de aplicat.

Subvenția se va calcula în funcție de venitul familiei sau a persoanei singure, aplicând un procent situat între 10% și 100% la o valoare de referință care poate ajunge până la 500 lei, în cazul energiei electrice.

Veniturile maximale pentru care se consideră eligibil dosarul sunt de 1386 lei per membru de familie sau 2053 lei pentru persoanele singure.

De asemenea, vor exista și sume suplimentare pentru persoanele care au venituri sub 810 lei.

În paralel, Ministerul Energiei are în plan o Ordonanță de Urgență prin care facturile de energie și gaze naturale să fie compensate direct, prin plata către furnizor, din fonduri publice, pentru mai mult de jumătate din populația țării.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole