13.8 C
Năsăud
duminică, 26 mai 2024

Hub for Business Journalism: Au fost desemnați tinerii care vor participa la stagiul de formare în jurnalismul economic și de business

Trebuie citit

Freedom House România a organizat, între 30 iulie și 1 august, evenimentul Hub for Business Journalism, unde au participat 17 tineri pasionați de economie, business și jurnalism. Dintre aceștia, 14 au fost selectați să participe în cea de-a doua etapă a proiectului în cadrul unui stagiu de practică plătit, într-o echipă redacțională coordonată de către Dan Popa, Paul Prisecaru și Constantin Rudnițchi, care se va desfășura pe parcursul a două luni.

Pe perioada stagiului, cei selectați vor scrie articole pe subiecte de economie și business, atât pentru publicații generaliste, cât și pentru cele de business și economice din România: HotNews, Adevărul, RFI, Euractiv, Profit.ro, NewMoney, Financial Inteligence, Economedia, Ziarul de Iași, Betanova, Năsăudeanul și Argeșul Online. Materialele rezultate vor fi difuzate de publicațiile partnere enumerate mai sus și preluate în secțiunea economică a PressHub.

De-a lungul celor trei zile de workshop care au precedat stagiul, participanții s-au înâlnit cu personalități din lumea businessului, alături de care au abordat o serie de teme precum:

  • Potențialul antreprenoriatului românesc (Iulian Stanciu, Președinte Executiv eMAG)
  • Impactul brandurilor în bunăstarea națiunilor moderne (Aneta Bogdan, FCIM Managing Partner, Bradient)
  • Piețe financiare (Radu Crăciun, Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România)
  • Cum abordezi pro și contra un subiect de economie (Constantin Rudnițchi, redactor-șef RFI România)
  • Piețe și concurență. Piețe digitale (Paul Prisecaru, Managing Partner Intuitive Economics)
  • Puterea storytelling-ului în business (Dana Deac, Președinte al Fundației Orange)
  • Îmbătrânirea demografică și impactul ei economic (Dan Popa, jurnalist HotNews)
  • Cum se formează politicile publice și programele de guvernare (Cristian Pantazi, editor-șef G4Media)

Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului. Cu un renume bine întemeiat, Freedom House România activează în domeniile: drepturile omului și libertățile fundamentale, democrație și stat de drept, bună guvernare și integrare europeană, educație civică.

PressHub este o rețea de presă locală creată de Freedom House România. Aceasta a fost construită în colaborare cu ziariștii din mediul local, care sunt dedicați profesiei lor și care apără interesul public. PressHub.ro este platforma celei mai numeroase echipe editoriale cu peste 50 de jurnaliști din peste 30 de publicații locale din toată țara.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole