21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Știrile finalului de săptămână: se reactivează RADARELE FIXE, iar de azi e obligatoriu CERTIFICATUL DIGITAL DE VACCINARE

Trebuie citit

Începând de astăzi, 13 august 2021, toți cei care vor tranzita punctele de frontieră ale României și ale altor state din Uniunea Europeană vor fi nevoiți să prezinte certificatul digital de vaccinare sau de trecere prin boală, certificat care se poate descărca de pe site-ul oficial certificat-covid.gov.ro. Documentul poate fi descărcat în format electronic sau poate fi tipărit, la trecerea frontierei urmând ca autoritățile să scaneze codul QR de pe suportul fizic sau de pe ecranul telefonului.

Vechiul certificat tipărit, eliberat la momentul imunizării, își pierde valabilitatea. Un amănunt imp„rtant este explicat pe pagina oficială de internet a Ministerului Afacerilor Externe. Redăm paragraful de tip întrebare-răspuns:

Dacă deții certificat digital european și călătorești dintr-o țară inclusă pe lista roșie, la intrarea într-o țară UE aflată pe lista galbenă sau pe cea verde, mai intri în carantină?

Dacă deții certificat digital care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, nu intri în carantină. Dacă deții certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR, da, intri în carantină

Toate detaliile despre aceste aspecte și despre actualizarea listelor țărilor aflate în zona galbenă, respectiv roșie, se regăsesc la adresa: http://www.mae.ro/node/51759

De asemenea, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se va constitui un grup de lucru pentru reactivarea radarelor fixe de pe șoselele naționale. Acest lucru presupune o adaptare a legislației în vigoare, astfel încât procesul-verbal de constatare să fie eliberat automat, va conține viteza medie între două puncte și va fi trimis în plic direct la adresa proprietarului mașinii.

Reamintim faptul că, anual, în România mor aproximativ 1000 de persoane în accidente rutiere, iar cifrele din 2021 prognozează o depășire a acestui record tragic.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole