21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

„Indiferent că sunt bărbați, femei sau copii …nu se iartă nimic! Pe 10 August să trăiască doar cei puternici!”

Trebuie citit

Autor: Monica Macovei

„- …Nu ne provocați ca venim 1 milion și vă călcăm în picioare...”

„- …Poliția și jandarmeria au primit undă verde să folosească forța brută! Indiferent că sunt bărbați, femei sau copii…nu se iartă nimic!…pe 10 August să trăiască doar cei puternici!”

„- …Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!!!”

„- … Un glonț în cap acelor așa-zise ‘mame’ care au ieșit cu copiii în brațe”

(În ordine: deputat PSD, primar PSD, consilier Guvern, directorul filarmonicii ”Oltenia”)


Pe 10 august 2018, în Piața Victoriei a acționat un grup de crimă organizată împotriva demonstranților pașnici. Asta consider eu: Dragnea a plecat în concediu, ministrul de Interne Carmen Dan a intrat în concediu, dar a rămas în București și a intrat în seara de 10 august 2018 în minister, prefectul capitalei Speranța Clișeru a stat în birou și a dat ordinul, conducătorul și coordonatorul acțiunilor jandarmilor, a forțelor speciale, alții. Numerele de identificare de pe caschetele jandarmilor au fost acoperite pentru a nu putea fi identificați. Multe din gazele împrăștiate la întâmplare în piață au conținut substanțe toxice. Toate acestea sunt dovezi că atacul a fost premeditat.

Mai întâi “Noaptea ca hoții”, urmată de zeci de proteste. Pe 10 august 2018, acum 3 ani au venit și românii din diasporă să demonstreze lângă cei de acasă, în Piața Victoriei, unde este Guvernul României. Au cerut demiterea Guvernului după atacurile distrugătoare împotriva codurilor penale pentru a proteja politicienii corupți de anchete și condamnări, începând cu socialistul, astăzi condamnatul Liviu Dragnea, președintele partidului stat aflat atunci la conducerea României. Zeci de mii de oameni au demonstrat în orașele țării. Sute de mii de glasuri s-au unit: “VREM JUSTIȚIE, NU CORUPȚIE”!

Mitingul a fost autorizat până la ora 23.00 și a fost pașnic. La câteva minute după ora 23.00, din ordinul prefectului capitalei Speranța Clișeru s-a dezlănțuit iadul în Piața Victoriei. Ancheta a arătat că dna Clișeru ar fi dat ordinul după ora 00.00 (de frică, nu? știa că nu e un ordin legal), dar conducătorul jandarmilor ar fi scris în registrul Jandarmeriei că a primit ordinul la ora 23.00.

În seara/noaptea de 10/11 august 2018 s-a tras cu mai multe tipuri de arme și cartușe: arma lansator multiplu încărcată cu cartușe iritant-lacrimogene 38 mm; grenade de mână cu efect iritant-lacrimogen, care au explodat fie pe jos împrăștiind gaze, fie în picioarele, brațele unor demonstranți; cartușe iritant-lacrimogene 40mm; pulverizatoare cu capacitate mărită (PCM), butelii pe care jandarmii le țineau la brâu, apăsau un buton și gazul pulverizat cuprindea zone mari din piață; spray-uri cu efect iritant-lacrimogen și spray-uri de mână care au pulverizat gazul de aproape în ochii, pe fața, gâtul, brațele, orice parte a corpului provocând în multe situații arsuri grave, altele.

Gazele au fost împrăștiate la întâmplare, afectând femei, copii, persoane în vârstă ori bolnave, pe toși care la ora aceea erau în piață. Mai mult, muniția/gazele împrăștiate în piață au conținut substanțe toxice: CS (2-Clorobenzalmalonitril) folosit de exemplu în Revoluția egipteană din 2011 și OC (oleoresin capsicum).

Niciunei părți vătămate care a depus plângere nu i s-a făcut controlul toxicologic dar oamenii au fost mințiți că li s-a făcut acest control. Lipsa controlului toxicologic este o piedică majoră pentru identificarea persoanelor intoxicate cu CS și/sau OC, gradul de intoxicare și tratarea lor medicală în funcție de toxicitatea gazelor inhalate de fiecare și nici cui i-a fost pusă în pericol viața și sănătatea pe termen scurt, mediu și lung.Un stat (partidul stat din 2018) care își bate și intoxică cu gaze proprii cetățeni este criminal.

Au trecut 3 ani și nimeni nu a fost trimis în judecată și condamnat. Mai așteptăm o vreme, dar nu mult. Ne căutăm dreptatea în altă parte. Nu există victime fără vinovați!

(Articol preluat din PressHUB)

SursăPressHUB
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole