14.4 C
Năsăud
sâmbătă, 15 iunie 2024

VERNISAJ: „Gânduri și vise”, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean

„Gânduri și vise”, o nouă expoziție personală a pictoriței Anamaria Bodea

Trebuie citit

Sorin Istrate
Sorin Istrate
Jurnalist cu experiență în presa scrisă, radio și televiziune, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

După ultima sa expoziție din acest an, de la Madrid, de pe simezele Galeriilor de Artă „Eka &Moor” din capitala Spaniei, artista Anamaria Bodea revine cu o nouă expoziție de pictură, de această dată chiar în orașul său natal. Intitulată „Gânduri și vise”, a treia expoziție personală a pictoriței năsăudene aduce lucrări noi, surprinzătoare, expresie a incontestabilei sale evoluții artistice.

„În 4 august voi avea vernisajul celei de-a treia expoziții personale, „Gânduri și vise”, o expoziție în care voi prezenta ceva diferit. Îmi place să surprind cu lucrări noi în care, bineînțeles, să se vadă evoluția de la un an la altul. Sper să fie o expoziție plăcută vizitatorilor”, spune artista Anamaria Bodea.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 4 august, începând cu orele 12, la Muzeul Graniceresc Năsăudean.

Anamaria Bodea

Născută la Năsăud, pe data de 4 martie 1984, unde a crescut și a urmat studiile în școlile năsăudene, Anamaria Bodea a plecat din țară acum mai bine de două decenii.

„La vârsta de 17 ani am ales să plec peste hotare, alături de actualul meu soț. Sunt căsătorită și am o fetiță. Am locuit 15 ani în Spania. Acolo am întâlnit o pictoriță din Tenerife, pe când aveam vârsta de 18 ani. Atunci mi-am descoperit talentul, pentru că pasiunea față de artă o aveam de mică. În 2015 am hotărât să ne mutăm în Germania, unde locuim și în prezent”, spune Anamaria Bodea.

Debutul artistic în România al pictoriței din Năsăud s-a petrecut în anul 2019, la Muzeul Grăniceresc. Expoziția de la acea dată, intitulată „Locuri și oameni din Țara Năsăudului”, a fost urmată de o altă premieră, de această dată în Germania. În 2020, Anamaria Bodea a adus din nou cu sine, acasă, lucrările pentru cea de-a doua sa expoziție personală de la Muzeul Graniceresc Năsăudean, intitulată „Nostalgii”.

În cursul acestui an a participat la mai multe expoziții, alături de alți artisti contemporani, fiind prezentă atât la București, cât și în Spania, la o renumită galerie din Madrid.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. O intrebare: In tara nasaudului, vacile sunt trase la jug?
    Am văzut un tablou intuitat: „Carul cu vaci”. ?

    Este un răspuns numai pentru
    Reporter!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole