21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului prezenți la Tabăra de Vară „Bursele UnSettled” de la Sighet

Trebuie citit

Freedom House România în parteneriat cu Academia Civică organizează în perioada 19-28 iulie 2021, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetul Marmației, Tabăra de Vară „Bursele UnSettled”, ediția a II-a.

Sub motto-ul „Learning from Our past to Build the Future”, evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului și totodată își propune să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului comunist și a necesității de apărare a valorilor democratice și drepturilor omului.

Printre invitați  se numără Ana Blandiana, Monica Macovei, Germina Nagâț, Ioan Țiplea, Andreea Dobeș, Virgiliu Țârău, Doina Jela, Brîndușa Armanca, Simona Preda și Grigorie Benea.  Programul va include vizite la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, ateliere de creație, discuții pe tematici istorice, juridice, culturale și politice, urmate de dezbateri care sunt menite să încurajeze tinerii să-și exprime opiniile.

Ca o noutate, în cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de dezvoltare personală prin teatru, coordonate de actrița Antoaneta Cojocaru.

Programul „Learn from Our Past to Build The Future”, proiect organizat de către Freedom House România și Academia Civică, este finanțat de către Ambasada SUA în România, prin Departamentul de Stat.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole