11.5 C
Năsăud
marți, 3 octombrie 2023

Mănăstirea „Sfântul Ierarh Spiridon” din Strâmba, un „releu” de comunicare cu Dumnezeu

Trebuie citit

Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petrașhttps://patrimoniultransilvan.wordpress.com/
Fondator al Fundației pentru Patrimoniul Transilvan, Ion Lucian Petraș este absolvent al Liceului „Liviu Rebreanu” din Bistrița, promoția 1993, și al Academiei Naționale de Informații – licență în Psihosociologie și Știinte militare – arma informații, promoția 1998. Expert în analiza de intelligence, domeniu în care a activat 21 de ani, în prezent ofițer în rezervă. Site-uri online: www.analizaintelligence.wordpress.com, www.patrimoniultransilvan.wordpress.com

Recent, am întâlnit un băiat din Josenii Bârgăului sus, la mormântul părintelui Iov. Stând pe banca din fața troiței mi-a mărturisit că vine mereu după-amiaza să se încarce cu har, și că se simte aici ca în Rai. Mănăstirea „Sfântul Ierarh Spiridon” din satul Strâmba e locul în care se simte mai aproape de Dumnezeu. Este „releul” care emite vocea Domnului peste Valea Bargaului, Valea Ilvei și Valea Someșului. Un releu care unește într-un sens profund, științific și religios.

De acolo, de sus, din dealul ca o Golgotă, ne străjuiesc doi comandanți. Unul al armatei române, colonelul Vasile Ioan Olah, și altul din armata Domnului, părintele Iov. Cei doi l-au slujit pe Dumnezeu cum puțini o fac.

Așa cum zice poetul Andrei Mureșanu, preoți cu crucea sfântă au fost în fața armiei române oricând a fost nevoie. Numai părintele Iov și colonelul Olah știu cum au fost anii aceia în care au fost, cu steagul tricolor și cu Crucea Sfântă, alături de credincioși și camarazi. Nici camarazii nu se uită niciodată, așa cum nici credincioșii. E un legământ în fața lui Dumnezeu și e mai mult decât orice jurământ!

Părintele Paisie Pascu și măicuțele Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” din Strâmba va așteaptă oricând cu drag. Sunt multe lucruri de făcut și au nevoie de ajutorul nostru. Chiar dacă ei nu cer acest ajutor, vă rog eu să ajutați, așa cum puteți. M-am gândit să facem un gest minim și să spargem lemne pentru mănăstire. Au multe lemne de spart pentru foc. Veniți oricând aveți timp, spargeți lemne în parcarea din fața mănăstirii, și urcați apoi la biserică și la troița din deal.

Sâmbătă vom veni iar, cu toți cei care vor să ne însoțească, și înarmați cu securi, cu icuri și baroase, vom face un concurs de crăpat lemne. Câștigătorul va primi o binecuvântare. E mare lucru dacă putem ajuta. După concurs mâncăm o tocăniță de miel, fac eu cinste!

Va aștept cu nerăbdare! Haideți, cu mic, cu mare, să spargem lemne la Strâmba.

(Sursa foto: https://www.dumitrucobzaru.ro)


Manastirea Strâmba, cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”, este situată la 4 km de localitatea Josenii Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole