21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

ULTIMA ORĂ: Drumul Expres DX Someș, proiect de rezervă propus pentru PNRR

Trebuie citit

Mihai Bălan
Mihai Bălan
Mihai Bălan este consultant, specializat pe politică energetică. Fost corporatist, cu o experiență de 20 de ani în sectorul energetic, a conceput proiecte atât pentru firme mari de profil, cât și pentru instituții locale, naționale și europene.

Odată cu publicarea integrală a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), județul Bistrița-Năsăud primește o veste bună și una rea, cu referire la conectarea zonei la rețeaua de drumuri de mare viteză.

Vestea bună este existența unui plan concret, a unui proiect de Drum Express Someș, care va lega municipiul Bistrița de Cluj-Napoca și Baia Mare!

DX Someș, terminologia utilizată în anexa oficială a PNRR, denumită „Proiecte de rezervă propuse”, se va bifurca în localitatea Dej, continuând către Cluj-Napoca, respectiv conexiunea cu A3 Transilvania, dar și către Baia-Mare, cu prelungire până la Vama Petea (Satu-Mare).

Vestea mai puțin bună este faptul că acest proiect NU apare în lista principală a obiectivelor PNRR, finanțabile imediat, având, datorită imposibilității finalizării până în august 2026, șanse infime de a intra în analiza și răspunsul oficial al Comisiei Europene.

Cel mai probabil, termenul realist de inaugurare al DX Someș va fi 2030, acest proiect urmând să fie finanțat prin intermediul Programului Operational Transport din calendarul de finanțare 2021-2027

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole