21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

NEWS ALERT! Află localitățile din județul Bistrița-Năsăud unde TOȚI copiii merg la școală de MARȚI!

Trebuie citit

Începând de marți, doar 18 localități din județul Bistrița-Năsăud vor mai continua să funcționeze cu școlile în scenariul galben, conform listei publicate astăzi de către Ministerul Educației. Din lista cu rata de infectare cu Covid-19 mai mare de 1 la mia de locuitori din fiecare localitate din județ, în baza căreia se stabilesc scenariile potrivit cărora elevii vor merge de marți la școală, nu mai fac parte însă municipiul Bistrița și orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi, precum si mai bine de două treimi din numărul total de localități din mediul rural.

rate-incidenta-localitati-10.05.2021

Luni, 10 mai, s-au întors în bănci, după vacanță, toți elevii claselor terminale – a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. La nivel național, numărul localităților cu incidența de peste 1 a scăzut de la 939 vineri la 790 luni.

Publicarea listei cu modul în care vor funcționa școlile din țară începând de mâine vine la trei zile după ce, vineri, ministrul educației a declarat că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte.

Iată cele două scenarii în care vor funcționa unitățile de învățământ începând de marți, 11 mai:

Scenariul 1 (verde)

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 (galben)

  • Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole