18.8 C
Năsăud
duminică, 24 septembrie 2023

BREAKING NEWS: Nou director la CJAS Bistrița-Năsăud, în urma concursului național

Doar cinci candidați au luat notă de trecere

Trebuie citit

Deranj mare pentru conducerile Caselor Județeane de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a decis scoaterea la concurs a tuturor pozițiilor de manageri județeni. Miza? Gestionarea corectă (sau nu) a substanțialelor bugete județene destinate spitalelor, medicilor de familie șamd.

Toate aceste posturi au fost girate politic în ultimii 30 de ani, astfel încât noile reguli de concurs public au pus pe sperieți mulți pretendenți. În multe județe nu au existat candidați, iar în unele, candidații efectiv nu s-au prezentat.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, au existat trei candidaturi validate la nivel de dosar, care au intrat în proba scrisă. Favorită era, se pare, actuala directoare. Dar… Au fost afișate rezultatele naționale! Doar cinci candidați au obținut punctajul minim al probei scrise, printre care și un candidat bistrițean!

Sursele noastre spun că este vorba de o surpriză. Bistrițeanul care a reușit să ia punctajul necesar pentru a trece examenul scris, din 6 mai 2021, pentru postul de director al CJAS Bistrița-Năsăud, este Vilhelm Szekely, director executiv Relații Contractuale al Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Vom reveni cu detalii privind proba interviului, desfășurat la București, la care vor participa cei cinci.

Fostul ministru al Sănătății: „Mai e mult până departe.”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, consideră că organizarea de „concursuri pe bune” reprezintă, totuși, un început bun.

Vlad Voiculescu a scris, pe Facebook, după ce s-au afişat rezultatele examenului naţional scris pentru Casele Judeţene de Sănătate, că doar 5 din cei 33 de candidaţi au promovat, obţinând un punctaj peste 70 (dintr-un maximum posibil de 100). Totodată, 19 candidaţi au luat sub 50 de puncte, 26 de candidaţi au luat sub 60, iar 21 pur și simplu nu s-au mai prezentat la concurs.

„Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”, consideră Voiculescu.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 70 de puncte au fost cei pentru şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţa joi că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat la examen. Pentru judeţele în care nu au existat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate în urma actualului concurs procedura va fi reluată „în cel mai scurt timp”.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole