18 C
Năsăud
marți, 28 mai 2024

România condamnată la CEDO pentru că a interzis steagul Ținutului Secuiesc

Trebuie citit

România a fost condamnată la CEDO pentru că a interzis arborarea steagului Ținutului Secuiesc. Decizia vine după o situație din 2012, când europarlamentarul László Tőkés a arborat steagul Ținutului Secuiesc, dar și al Ungariei, pe clădirea din Oradea unde își avea biroul. László Tőkés era, la acel moment, europarlamentar ales pe listele partidului FiDESZ din Ungaria.

László Tőkés a fost sancționat pentru gestul său, dar și-a căutat dreptatea în justiție. În Romania a pierdut la toate instanțele, însă la CEDO a avut câștig de cauză. Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului demonstrează că Statul român e vinovat pentru că nu a respectat libertatea de exprimare și trebuie să îi plătească lui Tokes 2.112 euro amenda.

„Curtea (CEDO) nu a fost de acord cu opinia reclamantului, că interferența cu dreptul său la liberă exprimare nu a avut nicio bază legală. Totuși, Curtea a concluzionat că instanțele naționale nu au examinat în amănunțime dovezile relevante și că motivările deciziilor lor au fost insuficiente. Motivările oferite pentru sentințe au fost succinte și nu au conținut informații suficiente pentru a permite Curții să discearnă motivul interferenței. Curtea a decis că a existat o încălcare procedurală a Articolului 10 al Convenției”, se spune în comunicatul CEDO.

AFFAIRE-TOK_S-c.-ROUMANIE

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole