21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Administrațiile județene din Cluj şi Bistriţa-Năsăud se asociază pentru drumul regional expres

Trebuie citit

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru încheierea unui acord de asociere cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru realizarea drumului expres Cluj – Bistriţa.

Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul şedinţei CJ Cluj din 22 aprilie.

„E un proiect de o importanţă strategică nu doar pentru judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă şi va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european”, au transmis într-o declarație de presă comună preşedinţii Consiliilor Judeţene Cluj şi Bistriţa-Năsăud, Alin Tişe şi Radu Moldovan.

Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării şi desfăşurării procedurii de achiziţie publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate şi, totodată, valorificarea acestei documentaţii prin depunerea spre finanţare prin Programe Operaţionale, Mecanisme de Redresare şi Rezilienţă şi/sau alte surse de finanţare.

Potrivit CJ Cluj, pentru reuşita implementării investiţiei, importanţă atât pentru locuitorii celor două judeţe, cât şi pentru cei aflaţi în tranzit, cele două consilii judeţene vor face demersuri pentru intrarea în asociere şi a Primăriilor Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Drumul expres Cluj – Bistriţa, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de kilometri.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole