21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Vlad Voiculescu sunt eu!

Trebuie citit

Autor: Raluca Timiș

Premierul României ne-a spus cu glas senin că ne asigură pe noi, românii, că această coaliție s-a format în jurul unor valori, idei, și nu în jurul unor persoane. Mă întreb: dacă nu este despre oameni, că pe om l-a aruncat ca pe ușa din dos, ca pe o șosetă desperecheată, care sunt valorile de care ne asigură? Acelea pentru care, noi, românii, prin vot, i-am dat girul?

Transparenta? Acea transparenta cu care ne-a explicat sincer, ca a incercat, in calitatea lui de lider, sa isi ajute un om din echipa sa isi imbunatateasca performanta, dar pe care l-a tras de urechi, public si a dat drumul la linsaj mediatic macabru, asemanator celui la care a fost supusa si Laura Codruta Kovesi?

Transparenta legata de reformarea sistemului de sanatate? Acel sistem care este pentru noi, pentru oamenii de rand? Transparenta cu care a cedat presiunilor din interiorul partidului sau, unde unii s-au speriat ca nu vor mai putea imparti fotolii la CNAS si spitale, deci bani publici doar pt interese meschine?

Despre ce valori ne vorbeste, dl Citu? Despre valoarea impunerii proprii dorinte, chiar si intr-o coalitie, hai sa ii spunem echipe, despre valoarea sefului care da cu pumnul in masa si spune celorlalti sa se aseze frumos in spatele lui, ca el e seful si toata lumea face ce si cum vrea el?

Este, oare, despre valoarea si importanta comunicarii cu partenerii, pe care i-a anuntat ca deja le-a demis un om, este gata semnata demisia si de presedinte?

Sa fie, oare, despre empatie? Acea empatie fata de un om, un coleg de echipa, caruia nu i-a permis nici ragazul sa isi imbunatateasca performanta, daca l-a atentionat, empatia de a permite un linsaj mediac crunt, empatia de a nu afla de ce s-au debarasat in asemenea maniera de el?

Se refera, dl. Citu, la valoarea respectului? Respect fata de noi, care i-am votat, dar valoarea votului nostru conteaza doar ca numar ce inclina balanta spre sigla partidului?

Dar cum ramane cu respectul sau responsabilitatea indeplinirii promisiunilor din campanie, acele valori care ne-au determinat sa mergem, in plina pandemie, sa punem, totusi, stampila pe unul din partidele din coalitie? Stiti, acele promisiuni legate de reformarea admnistratiei, sistemului sanitar in serviciul cetateanului, a romanului de rand, transparenta, fara hotie, eliminarea pensiilor speciale?

Care sunt valorile in jurul careia a format dl. Citu o coalitie, in care nu si-a respectat partenerii ci si-a impus orgoliul? Sa fie, oare, valoarea orgoliului, a cedarii in fata presiunilor intereselor de grup, din partid?

Dl Citu, a uitat ca noi, romanii l-am pus in aceasta pozitie, noi, romanii suntem cei in fata carora trebuie sa raspunda, fata de noi are o obligatie, nu fata de colegii de partid, nu fata de interesele unora ce se vor baroni!

Noi romanii, azi suntem Vlad Voiculescu! Omul de rand, care isi face zilnic treaba, cum poate, cum stie, dar care, in loc sa primeasca o evaluare de la seful, in loc sa primeasca ajutor de la seful pentru a-si imbunatati performanta, a fost trantit pe usa afara, cu un sut in posterior, fara dreptul la o explicatie si fara dreptul de a se apara! (se repeta istoria).

Noua ne-a trantit usa in nas, dl. Citu, fata de noi si-a aratat muschii, fara un raspuns, fara o explicatie, doar pt ca asa vrea!

Noi, azi, suntem Vlad Voiculescu, omul de rand, ce merge la spital si risca sa arda intr-un pat sau i se taie instalatia de oxigen! Lor, intereselor de grup, se dorea inchiderea robinetul cu bani destinati noua, pentru serviciile noastre, bani din care de 30 si de ani se infrupta cu nesimtitre, alternativ, cei din vechiul USL, PDL si alte P-uri si dl. Citu ce face? Ne tranteste nouă usa in nas, ne arunca pe usa din dos, si isi pofteste in birou colegii de partid, sa le redeschida robinetul de sifonat bani publici!

Vlad Voiculescu suntem noi, oamenii de rand, ce mergem la Primarie dupa un document si suntem purtati la șapte ghisee, fara nicio rezolvare, pentru ca reforma in administratie, cea promisa in campanie, lipseste… Ah, sau nu, s-a reformat administratia cand au fost angajat alti copii, rude, cunostinte ale prietenilor si colegi de partid.

Vlad Voiculescu suntem noi, care am asistat la un circ in curtea unui spital, suntem Dr. Andreea Moldovan jigniti pe strada, umiliti, blocati, imbranciti, circuri in care autoritatile au fost prezente doar de forma.

Vlad Voiculescu suntem noi, angajatorii, care trebuie sa ne sacrificam un om sa mearga la CAS sa se milogeasca sa fie “platite/recuperate” Concediile Medicale ale angajatilor.

Vlad Voiculescu suntem noi, oamenii de rand si angajatorii, care pentru a ajunge de la Cluj la Mangalia trebuie sa petrecem o zi in trafic, pe niste drumuri infernale…de cei din Moldova nu are rost sa spunem, ca daca vor sa ajunga la Cluj, trebuie sa porneasca cu o saptamana mai devreme.

Vlad Voiculescu = eu si dl. Citu m-a demis! Vlad Voiculescu = noi, romanii de rand si dl. Citu ne-a demis! Vlad Voiculescu = noi care asteptam reformele in sanatate dar dl. Citu ne-a demis! Vlad Voiculescu = noi, romanii, ce am votat transparenta si “fara hotie” dar dl. Citu ne-a demis!


Năsăudeanul încurajează dialogul, fiind o tribună deschisă spre toți cei interesați să contribuie prin opiniile și ideile lor, asumate și exprimate în scris sub propria semnătură, la o dezbatere constructivă în comunitățile din care fac parte și nu numai.

Materialele publicate în rubrica de OPINIE a Năsăudeanului sunt asumate în totalitate de autorii lor şi nu reprezintă neapărat poziţia redacției nasaudeanul.ro. Punctele de vedere sau opiniile exprimate în textele publicate, precum și responsabilitatea asupra acestora, aparțin în întregime autorilor.

Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține de asemenea în exclusivitate autorilor respectivelor materiale.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole