18.8 C
Năsăud
duminică, 24 septembrie 2023

Teatrul hibrid „Ziua Z”, o multiplă provocare: artistică, mediatică, politică și tehnologică

Trebuie citit

După premiera de sâmbătă, spectacolul Teatrului de Stat Constanţa (TSC), „Ziua Z”, de Ionuț Sociu, în regia lui Bobi Pricop, un spectacol hibrid, o provocare din mai multe puncte de vedere: artistic, mediatic, politic şi tehnologic, are a doua reprezentaţie în această după-amiază.

Folosind streaming-ul online, inedita piesă de teatru are la bază un scenariu original, creat special pentru acest proiect. „Ziua Z” spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acțiunea lor se vrea a fi una justițiară, în condițiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenția salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest și o nouă mișcare prin care se urmărește o schimbare de paradigmă în România de azi.

Spectacolul testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent și relevant în viețile noastre în acest moment, municipul Constanța aflându-se în acest moment în „scenariul roșu”. TSC propune un concept artistic dinamic, adaptat realităților pe care le trăim.

Montarea e construită pe două planuri – susținute de filmări live care se desfășoară atât într-o mașină care gonește pe străzile orașului, cât și în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC.

Produs într-un context afectat de pandemie, spectacolul vine în continuarea demersului regizorului Bobi Pricop de a-și adapta mijloacele artistice la noile realități teatrale. Proiectul își propune să păstreze caracterul de aici și acum, specific teatrului, să facă posibilă întâlnirea în timp real dintre artiști și public, indiferent de platformă, printr-o experiență artistică unică și o emoție comună împărtășită pe scena online și offline.

Spectacolul „Ziua Z” va putea fi văzut de către spectatori și din sala de spectacol, de îndată ce accesul pentru public va fi permis.

Reprezentația online, în direct, de duminică, 21 martie, are loc de la ora 17. Biletele de acces se pot cumpăra de pe site-ul mySTAGE.ro.

mySTAGE: Ziua Z
Durata: 1 h, fără pauză
De la: Teatrul de Stat Constanța
Regia: Bobi Pricop Cu: Marian Adochitei Theodor Şoptelea si altii
Spectacolul hibrid „Ziua Z” spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri.

Alina Ioana Vasiliu

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole