4.1 C
Năsăud
marți, 21 ianuarie 2025

18 femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale de proxeneți

Trebuie citit

Raúl Sánchez Costa
Raúl Sánchez Costa
Jurnalist spaniol care colaborează cu El País, TVE, La Sexta, Euronews și HotNews

18 femei eliberate în Spania și România după dezmembrarea unei rețele internaționale de proxeneți

Agenții Poliției Naționale Spaniole, Mossos de Escuadra și Poliția Română au eliberat 18 femei în Spania și România în cadrul unei operațiuni de poliție îndreptate împotriva unei rețele internaționale de proxeneți. Inițial, rețeaua a avut centrul de operațiuni la Girona, dar „s-a mutat” apoi în Regatul Unit, Danemarca și Germania. Pentru a-și „marca proprietatea”, proxeneții recurgeau în unele cazuri la tatuarea femeilor exploatate sexual.

Până la 180 de agenți din ambele țări, în coordonare cu Europol, au participat la această operațiune a Poliției, intrând în mod coordonat în două case din Figueres (Girona) și 14 din România.

În Spania, au fost arestate opt persoane, inclusiv două considerate a fi dintre capii rețelei, iar în România alte 11 persoane. Toți cei arestați au intrat în închisoare prin ordin judecătoresc.

Liberan a 18 mujeres en España y Rumania tras desarticular una red internacional de proxenetas

În urma acțiunii, polițiștii au eliberat 11 femei în România și 7 în Spania, inclusiv o minoră care, pe lângă prostituție, a fost nevoită să producă fotografii și materiale pornografice.

Ancheta a început când agenții Mossos și Poliția Națională au observat un grup de origine română care dorea să monopolizeze controlul prostituției pe străzile diferitelor orașe din regiunile Alt Empordà și La Selva.

Proxeneții forțau femeile să lucreze continuu, în condiții igienice deplorabile, chiar și în cazurile în care acestea rămâneau însărcinate, ceea ce reprezenta un risc serios de infecții, cu atât mai mult în contextul crizei de sănătate cauzate de COVID-19.

Unele dintre aceste femei exploatate de către proxeneți au fost marcate cu tatuaje. Scopul acestor tatuaje era de a arăta altor organizații rivale că femeile sunt „proprietatea” lor. Ele ar fi trebuit astfel să rămână legate pe viață și să asimileze ideea că singura alternativă de a subzista era exercițiul prostituției.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole