7.9 C
Năsăud
vineri, 29 martie 2024

Familie de cămătari din Bistrița, în arestul Poliției

Trebuie citit

Sorin Istrate
Sorin Istrate
Jurnalist cu experiență în presa scrisă, radio și televiziune, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

Trei membri ai unei familii din Bistrița au fost trimiși, luni, de către magistrați, în arest pentru 30 de zile, după ce la finele săptămânii trecute (vineri, 12 februarie) au fost ridicați de acasă de către Poliție, sub acuzația de cămătărie și șantaj. Acuzațiile îndreptate asupra celor trei, un tânăr de 25 de ani, împreună cu părinții săi în vârstă de 47, respectiv 50 de ani, se referă la împrumuturi cu camătă a unor sume de bani către 40 de persoane, cărora li s-ar fi pretins ulterior plata unor dobânzi uriașe.

La perchezițiile efectuate pe data de 12 februarie de către polițiștii de la Investigații Criminale, împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic, având suport de specialitate asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au fost descoperite și ridicate bijuterii din aur, în greutate totală de 733 de grame, în valoare de 183.250 lei, sumele de 3590 euro, respectiv 9995 lei, două telefoane mobile precum, și înscrisuri cu valoare probatorie.

Ridicarea celor trei persoane a venit în urma punerii în aplicare a nu mai puțin de șase percheziții domiciliare făcute în aceeași zi de către polițiști, care au au descins la locuințele mai multor bistrițeni bănuiți de implicarea în astfel de acțiuni de cămătărie și șantaj. Nicunul dintre cei trei arestați nu mai figurează cu antecedente penale, după cum comunică Inspectoratul de Poliție al județeului Bistrița-Năsăud.

(Foto: Bistrița Express)

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole