10 C
Năsăud
marți, 3 octombrie 2023

Organizație criminală dedicată traficului de ființe umane, demontată în Sevilla

Trebuie citit

Raúl Sánchez Costa
Raúl Sánchez Costa
Jurnalist spaniol care colaborează cu El País, TVE, La Sexta, Euronews și HotNews

Poliția Națională și Garda Civilă din Spania, într-o operațiune comună cu Poliția Română, au demontat la începutul săptămânii o organizație criminală presupusă a fi dedicată traficului de ființe umane în scopul exploatării forței de muncă în condiții extreme.

Un total de opt persoane, toate din aceeași familie, au fost arestate în orașul Sanlúcar la Mayor, din Sevilla, sub acuzația de răpire de persoane, din România, pentru a fi exploatate în activități agricole. Dintre cele zece persoane eliberate în urma acțiunii polițienești, una are vârsta de sub 15 ani, fiind însărcinată, într-un stadiu avansat.

Victimele au venit în Spania sub promisiunea unei munci decente și a unor condiții de viață prospere, dar membrii grupului au profitat de vulnerabilitatea lor, supunțndu-le unor condiții dure de muncă. 

Originea anchetei datează din iunie anului trecut, când agenții au luat cunoștință de două plângeri depuse de două victime, în orașele Villena (Alicante) și Coria del Rio (Sevilla). Deși plângerile păreau să nu aibă legătură, dată fiind marjele mari de spațiu și timp, investigatorii au găsit indicii comune precum modul de operare folosit pentru a atrage victimele, naționalitatea făptașilor, precum și coincidențe în locurile în care au fost ținute și exploatate la locul de muncă. 

Din acel moment, agenți din ambele forțe de poliție și-au unit forțele pentru a coordona și investiga evenimentele, informațiile furnizate de Poliția Română, prin Divizia de Cooperare Internațională, fiind esențiale pentru succesul anchetei.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole