21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Compania spaniolă CAF va livra 36 de troleibuze noi municipiilor Brașov și Târgu Jiu

Trebuie citit

Raúl Sánchez Costa
Raúl Sánchez Costa
Jurnalist spaniol care colaborează cu El País, TVE, La Sexta, Euronews și HotNews

Brașov și Târgu Jiu au acordat Grupului CAF contractele de furnizare pentru 25, respectiv 11 troleibuze. Valoarea totală a ambelor contracte este de aproximativ 25 de milioane de euro, a informat compania spaniolă luni, într-un comunicat.

Achiziționarea a 25 de vehicule articulate Solaris Trollino 18 pentru orașul Brașov, va permite municipalității să înlocuiască și să extindă semnificativ flota sa actuală de troleibuze în serviciu, înlocuind vehiculele diesel cu altele mai moderne și mai ecologice, îndeplinind astfel obiectivul principal al acestui proiect cofinanțat de UE, care urmează să reducă semnificativ emisiile poluante din centrul orașului, spune CAF.

Cu o capacitate de până la 133 de pasageri, dintre care 41 pe scaune, noile modele comandate de municipiul Brașov vor fi echipate cu un motor electric de 240 kW și vor avea, de asemenea, baterii de 30 kWh cu care pot parcurge o anumită distanță a traseului fără a fi nevoie de conectare la linia de troleibuz – de exemplu, în cazul unei întreruperi a rețelei electrice în oricare dintre secțiuni.

Pe de altă parte, Târgu Jiu va achiziționa la rândul său 11 troleibuze, după licitația lansată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România. În acest caz, este vorba despre modelul Solaris Trollino 12 cu podea joasă, noile vehicule fiind programate să intre în funcțiune la începutul anului 2022.

Solaris se bucură de o înaltă recunoaștere în România, unde relația sa cu operatorii de transport români datează din 2002. De atunci, filiala Grupului CAF a furnizat peste 300 de vehicule în țară, subliniind că ultimele contracte acoperă vehicule de transport ecologic, în principal autobuze și cărucioare electrice Solaris Urbino.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole