21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Nouă din zece studenți ai UMF Cluj-Napoca s-au vaccinat

Trebuie citit

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca s-au vaccinat în proporție de 90%, în etapa 1 a campaniei de imunizare organizată la nivel național, fiind o condiție obligatorie pentru toți cei care doresc să facă practică în spitalele din Cluj-Napoca. În cifre absolute asta înseamnă că peste 4.000 de studenți ai UMF s-au vaccinat până în acest moment.

„Au fost înscriși pe anii de studii. Procentul este ridicat, undeva spre 90% dintre studenți s-au vaccinat. La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la sopecializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare.

Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac. Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare”, a declarat rectorul UMF pentru publicația G4Media, citată de Monitorul de Cluj.

Foto: Monitorul de Cluj

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole