0.8 C
Năsăud
luni, 28 noiembrie 2022

Scădere a numărului de turiști în Poiana Brașov, în primele zile ale anului, din cauza restricțiilor impuse de pandemie

Trebuie citit

Numărul turiștilor care au urcat în Masivul Postăvarul în primele trei zile ale acestui an, de la deschiderea sezonului de schi în Poiana Braşov a fost semnificativ redus faţă de cel al turiştilor din aceeași perioadă a anului trecut, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, consemnează Știrile Transilvaniei.

„Restricțiile legate de pandemie au adus în primele zile ale lui 2021 reducerea numărului de treceri prin turnichete la mai puțin de jumătate față de 2020 și o modificare a structurii celor care au urcat în Postăvarul. Comparativ cu anii trecuți, numărul turiștilor care au urcat în partea superioară a masivului a fost mai mare decât al schiorilor, fapt care s-a putut constata nu numai cu ochiul liber, ci și prin numărul de treceri prin turnichete. Foarte mulți turiști au profitat de vremea bună și au ales să își petreacă acest weekend în aer liber. În perioada 1-3 ianuarie 2021, au fost înregistrate 36.303 de treceri, față de 86.078 de treceri în aceeași perioadă a anului trecut”, au transmis la începutul săptămânii trecute reprezentanţii Primăriei Braşov.

Una dintre cauzele evidente ale reducerii acestui număr sunt restricțiile referitoare la numărul maxim de turiști care pot utiliza mijloacele de transport pe cablu.

Telegondola și cele două telecabine au funcționat la 50% din capacitatea de transport, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Astfel, în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim patru persoane, în telecabina Kanzel, maxim 20 (din 45, capacitatea maximă a telecabinei în condiții normale), iar în  telecabina Capra Neagră, maxim 30 (capacitatea normală fiind de 60 de persoane).

Potrivit Primăriei Brașov, din cele 36.303 treceri, aproape 27.000 de treceri au fost la instalațiile de acces spre partea superioară a masivului Postăvaru, iar restul, sub 10.000, înseamnă trecerile pe la turnichetele de la telescaunul Ruia. Numărul turiștilor care au utilizat telecabinele și telegondolele în primele trei zile ale anului a fost de 14.255 de persoane.

Având în vedere că s-a schiat doar în partea superioară a masivului, fiecare schior a utilizat de mai multe ori telescaunul Ruia. La o medie de 3-4 urcări cu telescaunul pentru fiecare schior, înseamnă că peste 2/3 dintre cei care au utilizat transportul spre zona superioară a masivului au fost în plimbare.

Începând din data de 1 ianuarie s-a schiat în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Schiorii nu au avut posibilitatea să schieze până în Poiana Brașov, astfel că au fost nevoiți să utilizeze și la coborâre telegondola.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole