21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Naturalistul David Attenborough: „2021 va marca o schimbare pozitivă în criza climatică”

Trebuie citit

Naturalistul britanic David Attenborough şi-a exprimat încrederea că anul 2021 va marca “o schimbare pozitivă” în criza climatică, întrucât nevoia adoptării de măsuri “nu a fost niciodată mai urgentă”, relatează EFE, citată de Știrile Transilvaniei.

Într-un mesaj de Anul Nou, cu prilejul noii serii de filme documentare ce vor fi difuzate de postul BBC, Attenborough a subliniat că omenirea poate face mai mult când este unită, cum a demonstrat deja în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19.

“Vă vorbesc de acasă, pentru că la fel ca şi voi în marea parte a anului trecut am stat acasă, departe de prieteni, rude şi de accesul lumii la natură”, a spus prezentatorul într-un mesaj difuzat de BBC, din care mass-media a prezentat anticipat unele extrase.

David Attenborough a recunoscut că ultimele luni au fost pentru mulţi “o provocare”, dar că “reacţia în faţa acestor vremuri extraordinare a demonstrat că, atunci când lucrăm împreună, nu există limite la ceea ce putem obţine”.

„Azi experimentăm o schimbare în domeniului mediului înconjurător cum nu s-a mai văzut, iar nevoia de a lua măsuri nu a fost niciodată mai urgentă. Anul acesta, lumea se va reuni la Glasgow (Scoţia) pentru Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Este un moment crucial în istoria noastră”, a subliniat el.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole