10 C
Năsăud
marți, 3 octombrie 2023

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, decorat de președintele Klaus Iohannis

Trebuie citit

Jurnalistul și regizorul britanic Charlie Ottley a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, consemnează portalul online Știrile Transilvaniei.

Distincția a fost acordată „în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească”.

Charlie Ottley este cunoscut pentru documentarele prin care a prezentat moștenirea naturală și culturală a României, scriind și realizând documentarul ”Wild Carpathia”, ale cărei filmări l-au adus chiar în postura de a-l intervieva pe Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului Marii Britanii, unul dintre cei mai celebri ”fani” ai Transilvaniei și României. Serialul, care a fost difuzat în întreaga lume în 110 țări și tradus în 11 limbi, are ca scop salvarea și păstrarea pădurilor și a frumuseților naturale ale României.

Charlie Ottley a fost distins cu Crucea Casei Regale din România pentru „Wild Carpathia”, a fost premiat pentru cea mai bună campanie de promovare a României derulată peste hotare la România Insider Awards, dar și pentru ,,Cea mai Importantă Inițiativă în Domeniul Media și Jurnalism”, la Premiile România TopHotel.

Anul trecut, Charlie Ottley a realizat un film de prezentare a municipiului Brașov și a zonelor adiacente, ce are ca scop creșterea interesului turiștilor din țară și de peste hotare pentru orașul nostru, film promovat la televiziunile naționale și pe postul BBC World.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole