21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Hainele închise la culoare pun viețile pietonilor în pericol

Trebuie citit

Deși poate părea un avertisment ciudat, specialiștii în siguranță rutieră spun că pietonii devin ținte sigure pentru maşini când poartă haine închise la culoare, semnalează PressHUB, citând un material de presă al publicației Alba24. În special seara, şoferii nu mai au o vizibilitate mare, mai ales dacă ninge sau plouă și astfel apar accidentele, inclusiv pe trecerile de pietoni.

Hainele de culoare închisă ne pot poate pune în pericol, susțin specialiștii. Recomandat este să purtăm ceva colorat, ca șoferii să ne poată vedea mai repede în trafic.

„Avem o mare problemă din acest punct de vedere, vizibilitate șoferilor este redusă oricum de condițiile meteo, de ploaie de lumină, soarele apune mult mai devreme toate aceste lucruri fac ca vestimentația noastră când e neagră, cenușie să fie mult mai greu vizibilă. Noi știm să ne ferim, copiii nu știu să facă acest lucru, responsabilitatea revine părinților. Părinții ar putea să îmbrace copiii în culori deschise să fie vizibili pentru șoferi”, explică Emil Gătej, specialist în siguranță rutieră.

SursăAlba24
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole