16.4 C
Năsăud
vineri, 14 iunie 2024

(VIDEO) A revenit acasă pentru a fi profesor de istorie

Povestea unui tânăr din satul Mingir

Trebuie citit

Ștefan Ieșeanu are 27 de ani, iar de câteva luni este profesor de istorie în satul Mingir, raionul Hâncești. După ce a studiat la facultatea de Drept din cadrul universității „Dimitrie Cantemir” din București, a decis să revină în satul natal, începe povestea tânărului profesor din Republica Moldova, relatată de publicația Cotidianul.md.

Tânărul profesor spune că astfel vrea să-i susțină pe profesorii din localitate, dar și să arate tinerei generații că și acasă pot realiza lucruri frumoase.

„Încerc să-i întreb, sau să le spun să-și imagineze cum o să arate țara aceasta peste 15 ani de zile, 20 de ani de zile când ei o să fie mari. Totuși dacă pui umărul la muncă poate să iasă ceva bun și o generație frumoasă și inteligentă, care să știe de unde vine, care ne este istoria, care ne sunt strămoșii”, spune profesorul Ștefan Ieșeanu.

Autor: Octavian GRAUR

Tânărul este și director adjunct pentru educație în aceeași instituție. Este mândru de funcția pe care o ocupă, iar pasiunea pe care o are față de istorie încearcă să le-o transmită și discipolilor săi.

„Fiind un cadru didactic tânăr, am ales în primul rând să mă apropii de elev, să mă înțeleagă ca persoană după care să aplic ceva, să le sugerez ceva, să le predau tema”, a mai zis profesorul.

Elevii sunt încântați de tânărul profesor care, spun ei, are o modalitate de predare mai specială ce îi motivează să învețe cu regularitate temele.

„Ne predă lecțiile într-un mod atât de eficient, cu atenție și mare claritate”, a precizat o elevă.

„El într-un mod glumește cu noi, dar și prezintă ca să înțelegem foarte bine tema”, a adăugat o altă elevă.

Profesorul de istorie mai are o pasiune. De curând, a inițiat și un proiect muzical.

Un alt tânăr specialist care a dat curs provocării de a fi profesor în această instituție de învățământ este Mihai Tîrsînă, care predă educația fizică și tehnologică.

„Am ales să vin să profesez aici, în satul natal, din cauza faptului ca am vrut să-mi ajut colegii, mulți profesori de aici m-au învățat și pe mine”, a precizat Mihai Tîrsînă.

Administrația gimnaziului din Mingir spune că tinerii specialiști fac față provocărilor

„Chiar din timpul verii am ținut să identificăm persoane care să vină-n instituție și să suplinească posturile vacante care sunt. Mai sunt ore vacante, avem nevoie de specialiști tineri”, a precizat directoarea gimnaziului din Mingir, Svetlana Sîrbu.

Articol scris de Ana Sârbu – Cotidianul.md


Cotidianul.md este o publicație independentă din Republica Moldova, editată de A. O. PEOPLE FOR FREE MEDIA cu sprijinul NED

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole