18 C
Năsăud
marți, 28 mai 2024

Focar de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca

Trebuie citit

După ce publicația locală infocluj.eu a relatat ca la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca ar fi infectați cu SARS-COV-2 cel puțin 10 cadre medicale și mai mult de 20 dintre pacienții internați, conducerea instituției medicale a venit în această dimineață cu precizări, printr-o informare transmisă către prefectura Cluj, informează Monitorul de Cluj.

Astfel, conform celor comunicate de către Institutul Oncologic, în aceasta săptămână au fost depistați cu coronavirus 11 pacienți, dintre care doi pacienți simptomatici, cu afecțiuni oncologice – cancer pulmonar – având simptome asemănătoare Covid-19, contaminați posibil din surse externe, pe Secția de Radioterapie III.

„Menționăm faptul că toți acești pacienți, sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dat fiind situația critică în care se aflau”, se arată în comunicatul instituției.

Cinci persoane din rândul personalului medical și auxiliar, din Secția de Radioterapie III, toți asimptomatici, sunt de asemenea contaminați, fiind izolați la domiciliu.

La aceasta oră, opt medici, nouă asistente, două îngrijitoare, o infirmieră și șase angajați din rândul personalului auxiliar, dintr-un total de 1063 de angajați ai Institușui Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), sunt contaminați din sursă externă, preponderent de pe secția Radioterapie III, și se află în izolare la domiciliu.

În ultima săptămână, la IOCN s-au prezentat peste 2500 de pacienți cu afecțiuni oncologice.

SursăpressHUB
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole