21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Noul primar al Năsăudului nu este de acord cu transformarea integrală a Spitalului orășenesc în spital COVID

Trebuie citit

Declarațiile managerului Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, cu privire la dedicarea Spitalului „George Trifon” din Năsăud pentru bolnavii de COVID-19 au provocat îngrijorare în rândul locuitorilor orașului de pe Valea Someșului care și-au manifestat nemulkțumirea pe rețelele de socializare.

Îngrijorarea năsăudenilor nu a rămas fără ecou, primarul ales Dorin Vlașin – fost viceprimar în mandatul anterior – exprimându-și la rândul său, vineri, preocuparea cu privire la posiilitatea transformării spitalului orășenesc în spital COVID.

„Transformarea spitalului nostru în spital dedicat 100% COVID i-ar lasă fără ajutor atât pe cei 50 de pacienți non-covid care se află deja internați la Năsăud, cât și pe toți cei care vor avea nevoie de îngrijire medicală non-Covid în perioada următoare. În acest moment dintr-un total de 165 de paturi, sunt alocate pentru secția Covid-19 un nr. de 26 de paturi”, a scris Dorin Vlașin pe pagina personală de Facebook.

Primarul năsăudean consideră că, deși nivelul de dotare a spitalului a crescut simțitor în ultimul an, resursele unității medicale sunt limitate datorită lipsei de personal specializat pe boli infecțioase.

„În calitate de primar al tuturor năsăudenilor consider că este normal să ne preocupe situația tuturor bolnavilor, nu doar a celor infectați de COVID-19, astfel că nu pot fi de acord cu ideea de a transforma Spitalul Orășenesc „George Trifon” în spital dedicat 100% COVID. Să nu uităm că în caz de urgență, Spitalul deservește peste 100.000 de locuitori din nordul județului, locuitori de pe văile Someșului, Sălăuței și a Ilvelor”, mai spune Dorin Vlașin.

Primarul ales al Năsăudului consideră că, în situația în care numărul de îmbolnăviri la nivelul județului o va cere, se va putea propune eventual o majorare a numărului de paturi destinate pacientilor COVID, „dar acest lucru trebuie să se întâmple doar odată cu suplimentarea personalului specializat pe boli infecțioase din cadrul spitalului”.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole