21.9 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

USAMV Cluj-Napoca vinde crizanteme, produse în serele universității

Trebuie citit

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca pune în vânzare, începând de miercuri, 21 octombrie, peste 5.000 de crizanteme la ghiveci, produse în serele proprii.

Crizantemele sunt de mai multe soiuri și culori, iar prețurile sunt de patru tipuri, cuprinse între 5-15 lei, în funcție de mărimea plantelor, care sunt produse la sera din campus, precum și la serele Stațiunii de Cercetări Horticole (SCH).

„Cercetătorii noștri au ales pentru înfiinţarea unei culturi de crizanteme la ghivece în spaţiu protejat șase soiuri de crizanteme – Vido Purple, Vido Red, Thrump Violet, Smola White, Cayman Yellow,  Stromboli Yellow. Cultura a fost înfiinţată la începutul lunii iunie, utilizând răsaduri obţinute din butaşi liberi de viroze. Pe parcursul a cinci luni au fost desfăşurate numeroase activităţi de întreţinere a culturii (plantarea răsadurilor în ghiceve, irigat, tratamente fitosanitare, ciupit, bobocit, înlăturarea frunzelor uscate, transvazarea plantelor din ghiceve cu diametru mai mic în ghivece cu diametru mai mare, corespunzător vigurozităţii plantelor), dar şi activităţi de cercetare (observaţii privind efectul unor produse fitofarmacetice, observaţii fenologice, măsurători biometrice, măsurători privind umiditatea relativă, intensitatea luminii, temperatura din spaţiul protejat)”, a declarat ing. dr. Ioana Moldovan, asistent cercetare științifică la Stațiunea de Cercetări Horticole.

Crizantemele se vor vinde la magazinele universității – cel din campus, cu intrare din Calea Mănăștur nr. 7, și la cel de la SCH, la capătul străzii Liviu Rebreanu. Orarul de funcționare este zilnic, de luni și până vineri, între orele 8.00 -18.00. Magazinul SCH, din cartierul Gheorgheni, este deschis și sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00.

Pentru doritorii de cantități en-gros de crizanteme, prețurile sunt negociabile, iar informații în acest sens se pot obține de la magazinul SCH.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole