14.8 C
Năsăud
vineri, 14 iunie 2024

Fostul comisar Traian Berbeceanu ar putea fi numit Prefect al Capitalei

Trebuie citit

Fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu, în prezent Șef de Cabinet al ministrului de Interne, ar putea fi noul Prefect al Bcucureștiului, după ce premierul Ludovic Orban, dar și președintele Klaus Iohannis s-au declarat extrem de nemulțumiți de recentele declarații ale actualului prefect Gheorghe Cojanu.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că la nivelul MAI a dispus o evaluare a activităţii Instituţiei Prefectului Bucureşti de către Directia Generală pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, după ce duminică Gheorghe Cojanu a spus într-o intervenție la Digi24 că care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Deși trecuseră mai bine de zece ore de la comunicarea oficială a acestor cifre, şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu le ştia. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus.

Traian Berbeceanu, actualul Șef de Cabinet al ministrului Vela se pare că este favorit să preia această funcție, însă el nu face face parte din corpul Înalţilor funcţionari publici, ceea ce ar putea reprezenta o problemă în numirea acestuia. Demiterea actualului prefect și numirea celui nou ar urma să fie decisă miercuri, în ședința de Guvern, în care va fi adoptată o Hotărâre de Guvern în acest sens. 

Traian Berbeceanu este comisar-șef în rezervă și a fost șeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, între anii 2005 și 2013. În 2007 și 2013 a fost desemnat ,,Polițistul anului” la categoria Combaterea Criminalității Organizate.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole