21.3 C
Năsăud
marți, 16 iulie 2024

Mărișelu, a patra comună din județ cu restricții pentru baruri, restaurante și cafenele

Trebuie citit

Începând de miercuri, 14 octombrie, Mărișelu este cea de a patra comună din județul Bistrița-Năsăud în care se introduc restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) survine după ce s-a constatat că și în această localitate incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Măsurile introduse restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare, al băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza comunei. Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În plus, se restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricții similare au fost introduse începând cu data de 11 octombrie în comuna Braniștea, iar din 12 octombrie în comunele Ciceu Mihăiești, respectiv Șieu Odorhei.

Restricţiile aplicate în urma Hotărârii CJSU vor putea fi ridicate când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, pe o perioadă de 14 zile, în urma monitorizării Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, va scădea sub 1,5 la mia de locuitori,

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole