11.5 C
Năsăud
luni, 2 octombrie 2023

Drumul expres între șoseaua Cluj-Napoca – Turda și autostrada A3 ar putea fi finalizat anul viitor

Trebuie citit

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat luni, 17 februarie, la emisiunea ZIUA LIVE, că a obținut sprijinul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru proiectul conectării municipiului Cluj-Napoca la autostrada A3.

Potrivit primarului, drumul expres care va face legătura între şoseaua Cluj-Napoca – Turda şi Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat anul viitor.

Am cerut și am obținut aprobarea ministrului (Transporturilor – n. red.) pentru un un proiect care se poate foarte rapid și care anul viitor chiar ar putea fi gata. Astfel, de la Tureni, se pot face acei 5,4 kilometri, un drum cu patru benzi care se conectează și se înțeapă direct în autostradă. Adică mergi pe patru benzi de la Cluj înspre Turda, când ajungi în Tureni faci dreapta și pur și simplu în cinci kilometri te-ai conectat la autostradă și te duci mai departe. Am salva mult timp în trafic și am descongestiona și Turda, dar și tronsonul Gilău-Cluj. Am convenit cu ministrul că în trei luni se face studiul de fezabilitate, apoi se face licitație pentru proiectare și execuție, și apoi practic în nouă luni se pot face lucrările, astfel încât acest proiect să fie gata anul viitor”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole