16.3 C
Năsăud
sâmbătă, 15 iunie 2024

CORONAVIRUS | 49 de morți în Italia într-o singură zi. Primul caz confirmat la Vatican

Trebuie citit

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia, a anunţat că vineri a fost înregistrată cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de deces de la izbucnirea epidemiei în urmă cu două săptămâni, transmite Știrile Transilvaniei. Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Italia, ţara cel mai puternic afectată de COVID-19 din Europa, a ajuns, vineri, la 4.636, cu 778 mai multe decât cu o zi înainte. Şeful agenţiei a spus că dintre cei infectaţi iniţial, 523 s-au vindecat.

Cele mai multe persoane infectate cu noul coronavirus în Italia sunt în continuare în nordul Italiei, dar au fost confirmate cazuri în fiecare din cele 20 de regiuni ale ţării, cu decese înregistrate în opt dintre ele. A fost raporat și primul caz de infectare la Vatican. Există deja semne de întrebare cu privire la evenimentele de Paște de luna viitoare. În duminica Paștelui, în Piața Sfântul Petru sunt, în medie, 100 de mii de oameni, iar anularea evenimentului ar fi o premieră în istoria statului Vatican.

Potrivit l’ISS ( Institutul Superior al Sanatatii) varsta medie a pacientilor decedati este de 81 de ani. 42,2% – cu varste intre 80 si 89 de ani; 32,4% – cu varste intre 70 si 79 de ani; 8.4% – intre 60 si 69 de ani; 2.8% – intre 50 si 58 de ani; 14,1%- peste 90 de ani.

Cei mai multi dintre pacientii decedati sunt barbati. Femeile decedate au o varsta medie mai mare decat barbatii ( varsta medie la femei- 83,4 ani ; varsta medie la barbati 79,9%).

În Italia, 3 români se află pe lista persoanelor infectate. În total, în peninsulă sunt 149 de morți și aproape 4 mii de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Cei trei români depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus sunt din trei locuri diferite. O persoană locuiește în provincia Treviso, o alta în Lombardia, focarul epidemiei din Italia, și a treia a fost depistată la Bologna, în provincia Emilia Romagna.

În Italia toate școlile sunt închise și evenimentele publice anulate, inclusiv un referendum programat pentru sfârșitul acestei luni. Zeci de mii de oameni sunt izolați la domiciliu.

Ministrul de finanțe a dat asigurări că nimeni nu-și va pierde locul de muncă din cauza coronavirusului.

Între timp, Serbia și Slovacia a raporat primele infectări, iar la Budapesta 15 turiști japonezi au fost plasați în carantină după ce au apărut suspiciuni că sunt infectați.

În Marea Britanie sunt 2 decese și peste 160 de îmbolnăviri.

Epidemia de coronavirus riscă să afecteze și concursul muzical Eurovision programat la Rotterdam în luna mai, după ce în Olanda a fost raporat un prim deces de coronavirus.

Televiziunea publică olandeză a anunțat că studiază mai multe scenarii alternative privind organizarea concursului, fără să ofere alte detalii.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole